ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για Ροδόπη: Ο Μητσοτάκης εργαλειοποιεί την ΕΥΠ - Μείζον θεσμικό, αλλά και εθνικό θέμα

Τσίπρας για Ροδόπη: Ο Μητσοτάκης εργαλειοποιεί την ΕΥΠ - Μείζον θεσμικό, αλλά και εθνικό θέμα
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗΣ/INTIME

Οξεία κριτική του Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα της Ροδόπης, μετά τη συνάντηση του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά

«Συνάντησα τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «προκειμένου να του εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να εργαλειοποιήσει στην προεκλογική αρένα το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη. Εγείρεται μείζον ζήτημα θεσμικό αλλά και εθνικό».

Και συνέχισε αναφέροντας: «Εξέφρασα την ανησυχία μου για την στοχοποίηση και τους εκβιασμούς έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης μια πρακτική που διχάζει την τοπική κοινωνία πολώνει και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικούς εθνικούς κινδύνους. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μια πρακτική που έχει κάνει ήδη την Αγκυρα να τρίβει τα χέρια της. Εξέφρασα επίσης την ανησυχία και τον προβληματισμό μου γιατί εργαλειοποιείται η ΕΥΠ με στοχευμένες αποσπασματικές πληροφορίες που διαρρέονται σε φιλικά ΜΜΕ προς τη ΝΔ για να δημιουργούν εντυπώσεις. Μια ΕΥΠ που τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια μετατράπηκε σε μια υπηρεσία αποκλειστικά για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της στενής εξουσίας του κ. Μητσοτάκη με παράνομες παρακολουθήσεις των πολιτικών του αντίπαλων και υπουργών ακόμα και της ηγεσίας των ΕΔ».

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece θα επισκεφθεί τη Θράκη μέσα στις επόμενες ημέρες, πρόσθεσε: «Δεν διστάζει και τώρα να την εργαλειοποιεί την ΕΥΠ στον προεκλογικό αγώνα. Αυτό είναι απαράδεκτο άθλιο και εθνικά επιζήμιο. Εξέφρασα την ανησυχία μου για τον ωμό εκβιασμό και την στοχοποίηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε στοχευμένο το δημόσιο «ωμό εκβιασμό» της μουσουλμανικής μειονότητας από την Ντόρα Μπακογιάννη για τον οποίο είπε πως είχε στόχο όλους τους Έλληνες «ως μια πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει για όποιον πολίτη έχει αντίθετες σκέψεις στο μέλλον με την κομματική και οικογενειακή εξουσία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, πρόσθεσε πως η μουσουλμανική μειονότητα θα θωρακιστεί μέσα από την εφαρμογή των αποφάσεων που έλαβε η σχετική διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή το 2020.

«Η Ελλάδα είναι ισχυρή δημοκρατία. Θα παραμείνει ισχυρή δημοκρατία», κατάληξε ο κ. Τσίπρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ