ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρ. Τσούκας: Το ευρώ ήταν, τελικά, λάθος

Χαρ. Τσούκας: Το ευρώ ήταν, τελικά, λάθος

«Η Ευρώπη αυτή τη στιγμή πληρώνει τρία πράγματα. Πρώτον τη δημιουργία του ευρώ που ήταν λάθος. Δεύτερον, τη μεγάλη της διεύρυνση του 2004. Και τρίτον την αδυναμία της να διαχειριστεί την ευρωκρίση ιδίως στον ευρωπαϊκό νότο», εκτιμά ο καθηγητής στρατηγικής διοίκησης στο πανεπιστήμιο της Κύπρου Χαρίδημος Τσούκας μιλώντας στο CNN Greece για το φλέγον θέμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Ταυτοχρόνως, εκφράζει την άποψη ότι το βρετανικό δημοψήφισμα έχει τρεις ομοιότητες και μία μεγάλη διαφορά. Η κρισιμότητα του διλήμματος, η έννοια της Ευρώπης και ο διχασμός της εκλογικού σώματος, είναι οι ομοιότητες. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι ο Κάμερον δεν θα μπορεί να κάνει την αναστροφή του αποτελέσματος όπως έκανε η ελληνική κυβέρνηση. «Δεν ήταν πολιτικά ηθικό αυτό που έκανε η ελληνική κυβέρνηση αλλά ήταν αποτελεσματικό», θα πει.

Στο μεταξύ, ο καθηγητής του πανεπιστημίου Κύπρου, μιλά στο CNN Greece και για το θέμα που ανησυχεί ιδιαιτέρως εκατοντάδες ελληνικές οικογένειες φοιτητών που σπουδάζουν στη Μ. Βρετανία: «Σε πρώτη φάση δεν βλέπω ορατές συνέπειες για αυτά τα παιδιά. Αργότερα, όμως, δεν ξέρω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ