ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Αναβάλλεται το ντιμπέιτ - Διαφωνία για τη νέα ημερομηνία

Εκλογές 2023: Αναβάλλεται το ντιμπέιτ - Διαφωνία για τη νέα ημερομηνία
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Να μη διεξαχθεί απόψε το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών φέρεται να έχουν συμφωνήσει οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, στη σκιά του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο και το τριήμερο εθνικό πένθος που κηρύχθηκε στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, υπάρχει διαφωνία μεταξύ των κομμάτων για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της τηλεμαχίας, με τη ΝΔ να προτείνει το προσεχές Σάββατο και τα υπόλοιπα κόμματα θα ζητούν να γίνει την Κυριακή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ΝΔ επιμένει να γίνει το ντιμπέιτ το Σάββατο με το επιχείρημα ότι την Κυριακή έχει προαγραμμαατιστεί διακαναλική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λαύριο.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτατων που συμμετέχουν στην τηλεοπτική αναμέτρηση πραγματοποίησαν σήμερα έκτακτη συνάντηση στο κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών που εδρεύει επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 15.

Από νωρίς χθες το απόγευμα το debate ήταν στον αέρα, καθώς επικρατούσε έντονος προβληματισμός στα κόμματα και τους δημοσιογράφους που θα μετείχαν για το εάν θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί στη σκιά του ναυαγίου. Στο υπουργείο Εσωτερικών μέχρι αργά χθες το απόγευμα διάβαζαν τα σχετικά δημοσιεύματα περί ακύρωσης, ωστόσο, δεν είχαν λάβει κάποιο επίσημο αίτημα. Στις διαβουλεύσεις που υπήρξαν μεταξύ των δημοσιογράφων, τέθηκε το θέμα της αναβολής ή και ακύρωσης, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες διατυπώθηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις.

Ανάλογες συζητήσεις έγιναν και στα κομματικά επιτελεία. Όπως όμως, επεσήμαναν κανένα κόμμα δεν ήθελε τον «μουτζούρη», να ήταν δηλαδή εκείνο που θα χρεωνόταν την αναβολή του. Στη ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να αναλάβουν το «βάρος» να προτείνουν την αναβολή του και ως εκ τούτου δεν θα ήταν εκείνοι που θα το ζητούσαν. Πηγές της Πειραιώς εκτιμούν πως είναι δύσκολη η διεξαγωγή του και παραπέμπουν στη συζήτηση στη διακομματική επιτροπή. Παραπλήσιες σκέψεις υπήρξαν και στα άλλα κόμματα, καθώς κανένα δεν ήθελε να δώσει την εντύπωση ότι φοβάται ή αποφεύγει την τηλεοπτική αναμέτρηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ