ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Σε μια τέτοια ανθρώπινη τραγωδία δεν χωρά μικροκομματική εκμετάλλευση

Κικίλιας: Σε μια τέτοια ανθρώπινη τραγωδία δεν χωρά μικροκομματική εκμετάλλευση
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

«Είναι αδιανόητη η μικροκομματική εκμετάλλευση και η πολιτική αντιπαράθεση, όταν μιλάμε για εκατοντάδες ανθρώπους που αγνοούνται ή χάθηκαν. Πρόκειται για μια ανθρώπινη τραγωδία τεραστίων διαστάσεων. Οι έρευνες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί από τους άντρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Λιμενικού, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια υπό αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να παράσχουν ανθρωπιστικό έργο και παράλληλα να φυλάξουν και τα σύνορά μας», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Αθήνας Βασίλης Κικίλιας.

«Αυτά τα τέσσερα χρόνια διαχειρίστηκα πολύ σοβαρές κρίσεις. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ενώ κανένας από εμάς δεν ήταν στο θάλαμο επιχειρήσεων, κανείς ακόμα δεν γνωρίζει τα ακριβή στοιχεία, και ενώ είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση, ότι λέμε τι; Ότι ηθελημένα οι λιμενικοί που σώζουν ανθρώπινες ζωές στις θάλασσες μπορεί να λειτούργησαν με αυτό τον τρόπο;

Είναι δυνατόν οι πολιτικοί, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, να επιχειρούμε να κερδίσουμε μικροκομματικά από αυτή την τραγωδία;», είπε ο κ. Κικίλιας στον ΑΝΤ1 υπογραμμίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να σχολιάσει κάτι για το οποίο δεν έχει γνώση.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα της μεταναστατευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι οι ροές μειώθηκαν από 1.000.000 που ήταν την περίοδο 2015-2019 σε 46.000 την περίοδο 2020-2022, ενώ οι δομές από 121 που ήταν το 2019, σήμερα έχουν μειωθεί στις 33. Σημείωσε, τέλος, ότι όλοι θυμούνται στην τετραετία της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τι συνέβαινε στην Ειδομένη και στη Μόρια και τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ