ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ναυάγιο στην Πύλο: Επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών Πακιστάν - Ελλάδας

Ναυάγιο στην Πύλο: Επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών Πακιστάν - Ελλάδας
Επιζώντες από το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου μεταφέρονται στη δομή της Μαλακάσας ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Μπιλάουαλ Μπούτο Ζαρντάρι επικοινώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του Βασίλη Κασκαρέλη, σε συνέχεια του θανατηφόρου ναυαγίου σε διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Πύλου.

Ο κ. Ζαρντάρι ευχαρίστησε τον ΥΠΕΞ Κασκαρέλη για όλες τις ενέργειες παροχής βοήθειας των Αρχών στους διασωθέντες πολίτες Πακιστάν και τον ενημέρωσε για τα μέτρα που λαμβάνονται στη χώρα του για την αντιμετώπιση των εγκληματικών δικτύων παράνομης διακίνησης ανθρώπων

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Βασίκης Κασκαρέλης εξέφρασε βαθιά συλλυπητήρια για τους πολίτες που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο, διαβεβαίωσε για ετοιμότητα συνεργασίας αρμόδιων Υπουργείων και ευχαρίστησε την πακιστανική κυβέρνηση για την πρωτοβουλία καταπολέμησης δικτύων διακινητών.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Κυριακή, οι πακιστανικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δέκα ατόμων, ως ύποπτα για συμμετοχή σε διακίνηση ανθρώπων μετά το θάνατο δεκάδων μεταναστών σε ναυάγιο σκάφους στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ διέταξε την πάταξη «των ατόμων που εμπλέκονται στο αποτρόπαιο έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων» και υποσχέθηκε ότι οι ένοχοι θα «τιμωρηθούν αυστηρά», σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ