ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή βουλευτών ΝΔ σε Τσίπρα για αποπομπή Φίλη

Επιστολή βουλευτών ΝΔ σε Τσίπρα για αποπομπή Φίλη
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Την αποπομπή του Νίκου Φίλη από την θέση του υπουργού Παιδείας ζητούν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό 45 βουλευτές της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι αναμασάει τις θέσεις Τούρκων κεμαλιστών και ως καλός πρέσβης τους, τους προσφέρει καλές υπηρεσίες.

Οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρουν πως οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη που "προκαλούν αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη", προσβάλλουν τον Ποντιακό, Μικρασιατικό και Θρακικό Ελληνισμό, αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες και καλούν τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν τις ασπάζεται.

Όπως αναφέρουν σε μια εποχή που η εθνική ενότητα είναι αναγκαία όσο ποτέ, ο υπουργός Παιδείας με τις θέσεις του διχάζει την κοινωνία, καθώς "αμφισβητεί ευθέως τη γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής από τους Τούρκους, προσβάλλει την ελληνική ιστορία και τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, θύματα της γενοκτονίας, καθώς και τους απογόνους τους και το σύνολο του ελληνικού λαού".

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μειμαράκης, σε δήλωσή του κάνει λόγο για «αδίστακτη πρόκληση στην εθνική μνήμη, αλλά και στις αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων» και ζητά από τον πρωθυπουργό «να πάρει έμπρακτα θέση απέναντι στο διολίσθημα Φίλη».

Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος και χαρακτήρισε «θλιβερό» τον υπουργό Παιδείας ζητώντας του να παραιτηθεί άμεσα.

«Είναι αδύνατον ο κ. Φίλης να παραμένει στη θέση του αμφισβητώντας την Ομόφωνη απόφαση της Βουλής για την Γενοκτονία» έγραψε από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης στο λογαριασμό του στο Twitter, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του και αυτός στο twitter τονίζει πως «η διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας από την Αριστερά έχει ξεπεράσει κάθε όριο».

Επίθεση όμως στον πρόεδρο της Βουλής εξαπολύει μέσω twitter και η πρώην πρόεδρος της Βουλής κάνοντας λόγο για "προχειρολόγους που μαθαίνουν στην πλάτη των παιδιών" και για "αντιεπιστημονική τοποθέτηση" αναφορικά με το σχόλιο του υπουργού για τη γενοκτονία των Ποντίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ