ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Με rotation και χωρίς «αμετακίνητους» η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη

Εκλογές 2023: Με rotation και χωρίς «αμετακίνητους» η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης Γ.Τ Ν.Δ. ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη στο μυαλό του τη σύνθεση της νέας του κυβέρνησης σε περίπτωση που κερδίσει την αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής, σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Οι διαδικασίες για τον ορισμό του κυβερνητικού σχήματος θα προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς ενώ το λεγόμενο «rotation» αναμένεται να είναι εκτεταμένο.

«Το κοινοβουλευτικό σύστημα επιτάσσει η κυβέρνηση να ορκίζεται αμέσως, Τρίτη, Τετάρτη», δήλωσε στο Mega ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως «δεν είναι ένδειξη αλαζονείας αλλά καλής προετοιμασίας» το γεγονός πως είναι έτοιμος για το νέο υπουργικό του συμβούλιο.

«Rotation» σημαίνει ότι αρκετοί από τους υπουργούς της προηγούμενης τετραετίας, θα μείνουν στις κερκίδες, για να παρακολουθούν τους νέους που θα βρίσκονται στα roster.

«Κάποιοι από το υπουργικό συμβούλιο μπορεί να κάτσουν στον πάγκο. Δεν υπάρχουν αμετακίνητοι υπουργοί», διεμήνυσε ξανά σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του ΣΚΑΪ καθώς έχουν φουντώσει τα σενάρια για τα πρόσωπα που θα επιλέξει.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει προειδοποιήσει μάλιστα όσους βιάζονται να ράψουν υπουργικό κοστούμι, πως τελικά μπορεί να το χρησιμοποιήσουν σε … γάμους και βαφτίσεις και όχι για τα υπουργικά έδρανα. «Το καλοκαίρι έχει πολλές βαφτίσεις και γάμους και δεν θα πάει χαμένο», δηλώνει με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στις σκέψεις του κ. Μητσοτάκη, «δεν είναι μια κυβέρνηση ισορροπιών ή γεωγραφικής εκπροσώπησης», αλλά μια κυβέρνηση που «μπορεί να κάνει τη δουλειά».

Πρόθεση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, είναι να δοκιμαστούν νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση και κυρίως γυναίκες. Δεν αποκλείεται μάλιστα, να αναζητήσει γυναικεία πρόσωπα για το κυβερνητικό σχήμα και εκτός της γαλάζιας παράταξης. Θα πρόκειται για γυναίκες με ευρύτερο πολιτικό προφίλ και κύρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ