ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Με επιτυχία η γενική πρόβα στο υπουργείο Εσωτερικών - Στις 20:30 το πρώτο αποτέλεσμα

Εκλογές 2023: Με επιτυχία η γενική πρόβα στο υπουργείο Εσωτερικών - Στις 20:30 το πρώτο αποτέλεσμα
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Η γενική πρόβα για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 25 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το μεσημέρι της Παρασκευής στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το πρώτο αποτέλεσμα εκτιμάται στις 20:30 το βράδυ, αφού αυτές οι εκλογές πραγματοποιούνται με λίστα και δεν θα χρειαστεί καταμέτρηση σταυρών. Η ενσωμάτωση θα προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Αντίθετα, στις εκλογές της 21ης Μαΐου το 80% της Επικράτειας είχε ενσωματωθεί στις 22:10.

Η πρόβα πραγματοποιήθηκε παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και των εκπροσώπων της Singular Logic.

Την καθιερωμένη επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου πραγματοποίησε νωρίτερα η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού.

Την ενημέρωσε για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σχετικά με την εκλογική διαδικασία της Κυριακής και τη διευκόλυνση των εκλογέων όπου χρειαστεί.

Εξάλλου, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφτηκε και ο υπηρεσιακός υπουργός Επικρατείας Βασίλης Σκουρής, προκειμένου να τη διαβεβαιώσει για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

«Υπάρχει μεγάλη εμπειρία όλα θα πάνε καλά» ανέφερε η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού.

«Υπάρχει ετοιμότητα από όλους τους υπαλλήλους – επιβλέπω προσωπικά, ο σχεδιασμός ακολουθείται κατά γράμμα» ανέφερε ο Γενικός διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών και διοικητικής υποστήριξης Γιώργος Δέδες.

«Στις 21:00 θα ξέρουμε αυτοδυναμία και κόμματα»

Την εκτίμηση ότι μέχρι τις 21:00 την Κυριακή 25/6 θα είναι γνωστό αν υπάρχει αυτοδυναμία και πόσες έδρες είναι και το ποια κόμματα μπαίνουν ή δεν μπαίνουν στη Βουλή εκφράζει ο γ.γ του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα αποτελέσματα θα είναι πάλι νωρίς. Την προηγούμενη φορά είχαμε σχεδόν το 90% πριν τις 22:00. Θεωρώ ότι τώρα θα το έχουμε ακόμα γρηγορότερα».

Για να καταλήξει στην εκτίμησή του ότι το μετεκλογικό τοπίο θα ξεκαθαρίσει μέχρι τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ