ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα μηνύματα Μοσκοβισί σε Ελλάδα μετά τη συνάντηση με Τσίπρα

Τα μηνύματα Μοσκοβισί σε Ελλάδα μετά τη συνάντηση με Τσίπρα
EPA/JULIEN WARNAND

Για "ένα καλό μομέντουμ" για την Ελλάδα έκανε λόγο ο Πιέρ Μοσκοβισί εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα με τον πρωθυπουργό υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα με την Κομισιόν οικοδομούν εμπιστοσύνη απαραίτητη για την ύπαρξη επενδύσεων.

Κοινός στόχος των δυο πλευρών είναι η ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή, στοιχεία που σημείωσε ότι "πρέπει να επανέλθουν" στην Ελλάδα.

Τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ισχυρός εταίρος για την Ελλάδα "και εμείς είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας, είμαστε έτοιμοι να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα προς την επίτευξη του προγράμματος μεταρρυθμίσεων" ώστε να υπάρχει επιτυχία για τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Επίτροπος είχε τετ α τετ με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τον Τύπο.

Την Τετάρτη το πρωί θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του επιτρόπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα.

Στην επίσκεψη του Επιτρόπου Οικονομικών η ελληνική κυβέρνηση θα αναζητήσει μια γέφυρα επικοινωνίας και πολιτικής προσέγγισης ώστε να "ξεκλειδώσουν" οι λύσεις αναφορικά με τα "αγκάθια" της αξιολόγησης, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται και αυτό των "κόκκινων" δανείων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που σχετίζονται με την συμφωνία και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στο θέμα των κόκκινων δανείων, που έθεσε ο πρωθυπουργός, ο Π. Μοσκοβισί φέρεται να εξέφρασε την βεβαιότητα ότι μπορεί να βρεθεί λύση που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, για την οποία και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την βεβαιότητά τους ότι το θέμα θα έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς πριν το τέλος του χρόνου.

Ο Πιερ Μοσκοβισί μίλησε εξαιρετικά θετικά για την μέχρι τώρα συνεργασία της Ελλάδας με τους θεσμούς. Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συνεννόηση στα ανοιχτά ζητήματα, καθώς και την ιδιαίτερη αισιοδοξία για την πορεία και την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ