ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Την Κυριακή να φέρουμε εκλογικό καύσωνα με σαραντάρια στη ΝΔ»

Μητσοτάκης: «Την Κυριακή να φέρουμε εκλογικό καύσωνα με σαραντάρια στη ΝΔ»
ΙΝΤΙΜΕ / ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

«Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα και επιβράβευσαν τη συνέπεια και την ειλικρίνεια και το χειροπιαστό αποτέλεσμα που αναγνωρίζουν στη Νέα Δημοκρατία», σημείωσε στην κεντρική προεκλογική του ομιλία από το Σύνταγμα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνέχισε λέγοντας ότι αδιαπραγμάτευτος στόχος την επόμενη τετραετία είναι οι καλύτερες αμοιβές. Όπως είπε ο μέσος μισθός θα φτάσει στα 1.500 και ο βασικός στα 950 ευρώ.

«Από τις αρχές του 2024 θα έχουμε το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο», σημείωσε ενώ επεσήμανε ότι θα συνεχιστούν οι αυξήσεις στις συντάξεις και οι φοροελαφρύνσεις, και ότι θα μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές ενώ το τέλος επιτηδεύματος σταδιακά θα καταργηθεί.

Δεύτερος στόχος είπε είναι η καλή ποιοτική δημόσια και δωρεάν υγεία. Μίλησε μεταξύ άλλων για την αναβάθμιση των επειγόντων περιστατικών, αναφέρθηκε στην πρόσληψη 10.000 νέων πρόσθετων γιατρών και νοσηλευτών και διευκρίνισε ότι οι 1000 από αυτούς θα είναι στο ΕΚΑΒ. Πρόσθεσε, ότι θα συνεχιστούν οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις.

Τρίτος στόχος ανέφερε είναι ένα αποτελεσματικό δίκαιο και κοινωνικά ευαίσθητο κράτος. «Ένα κράτος πιο αποτελεσματικό, πιο δίκαιο που ξεπερνά τις παθογένειες του παρελθόντος που μας πόνεσαν. Όλες και όλοι θα αξιολογούνται και θα επιβραβεύονται οι καλοί. Και θα συνεχιστούμε την επανάσταση του ψηφιακού κράτους», υπογράμμισε.

Τέταρτος στόχος η ισχυρή Ελλάδα. «Ο φράκτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί, τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν, ενώ η πατρίδα μας θα αναδειχθεί ως ενεργειακός πόλος στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε περιγράφοντας τον στόχο του για μια Ελλάδα ισχυρή.

«Όλα αυτά κάνουν τη φωνή της Ελλάδας ακούγεται επιτέλους παντού με αυτοπεποίθηση», σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η πολιτική υπευθυνότητα θα οδηγήσει στην εθνική σταθερότητα. «Με την ώριμη επιλογή καθε Ελληνίδας και καθε έλληνα που επιδιώξει τη σιγουριά και την προκοπή για τον ίδιο και τα παιδιά του. Ο πήχης των προσδοκιών είναι ψηλά. Σας ζητώ όλοι μαζί να βάλουμε ένα στοίχημα και να τον ξεπεράσουμε, να πετύχουμε στο Λεκανοπέδιο ακόμα καλύτερα ποσοστά», συνέχισε, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στη δυτική Αττική που έγινε για πρώτη φορά γαλάζια. «Όλη η Ελλάδα είναι μπλε και θα παραμείνει μπλε μετά την κάλπη της Κυριακής», υπογράμμισε και είπε πως «αυτή η παράταξη εκπροσωπεί όλα τα στρώματα και όλες τις ηλικίες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες δράσεις της πολιτικής που εφάρμοσε προς όφελος των νέων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών. «Δεν είναι τυχαίο ότι όλη η χώρα ντύνεται στα γαλάζια. Φανερώνοντας έτσι το βαθιά λαϊκό χαρακτήρα του κόμματος μας. Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στο μαύρο, στο διχασμό και επιβράβευσαν μια κυβέρνηση συνεπή στα λόγια και τις πραξεις και ειλικρινή απέναντι στις αστοχίες της. Στις 21 Μαΐου και νικήσαμε μαζί, στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για να κυβερνήσουμε μαζί ενωμένοι. Όλες οι κατακτήσεις που πετύχαμε πρέπει να εδραιωθούν και να συνεχιστούν», συμπλήρωσε.

«Αντίπαλοί μας δεν είναι τα άλλα κόμματα, είναι τα προβλήματα», είπε αναφέροντας ότι οι πολίτες έστειλαν το μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ «στην κάλπη και θα το ξαναστείλουν μεθαύριο».

«Το βασικό μήνυμα είναι ένα. Σε αβέβαιους καιρούς ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση που δεν θα εξαρτάται από εύθραυστες πλειοψηφίες. Όσο μεγαλύτερη η εμπιστοσύνη των πολιτών τόσο βαρύτερη αισθάνομαι τη δικιά μου προσωπική ευθύνη», τόνισε προσθέτοντας ότι πολλές ακραίες φωνές τη Βουλή ίσως προκαλέσουν κακοφωνία.

Αναφέρθηκε σε «νεόκοπους εμπόρους της θρησκείας και της πατρίδας», και επανέλαβε τη φράση που είπε κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, «φθάνει πια με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες».

«Μεθαύριο στο φάκελο δεν θα υπάρχει λευκή επιταγή. Θα υπάρχει το διαβατήριο για προκοπή με σφραγίδα λαϊκή, να φέρουμε εκλογικό καύσωνα, να φέρουμε σαραντάρια» στη ΝΔ τόνισε χαρακτηριστικά.

Παρακολουθείστε την ομιλία του Κυριακου Μητσοτάκη:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ