ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος»

Τσίπρας: «Θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος»
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ/CNN GREECE

«Ήταν η πιο δύσκολη αλλά και η πιο όμορφη εκλογική μάχη που έχουμε δώσει ποτέ», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για το εκλογικό αποτέλεσμα. 

«Έχουμε υποστεί μία σοβαρή εκλογική ήττα. Πιστεύω όμως ότι το αποτέλεσμα είναι κυρίως αρνητικό για την κοινωνία και τη Δημοκρατία» ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ήταν η πιο δύσκολη αλλά και η πιο όμορφη εκλογική μάχη που έχουμε δώσει ποτέ. Ήρθε η ώρα για ανανέωση από την κορυφή ως τη βάση», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση»

«Να ευχαριστήσω τους πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Υπό τις συνθήκες που διεξήχθη η μάχη, η ψήφος τους δεν ήταν καθόλου δεδομένη. Ο κίνδυνος της κατάρρευσης αποφεύχθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση», τόνισε κατόπιν ο κ. Τσίπρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει τις ευθύνες που του ανέθεσε η λαϊκή ψήφος. Θα βάλουμε μπροστά τις διεργασίες για να πάρουμε τις οριστικές αποφάσεις. Τα μέλη μας θα κληθούν να μας κρίνουν όλους. Πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Έχουμε υποστεί μια εκλογική ήττα»

«Το αποτέλεσμα είναι προφανώς αρνητικό για μας, αποφεύχθηκε ο κίνδυνος της κατάρρευσης αλλά έχουμε υποστεί μια εκλογική ήττα. Το αποτέλεσμα είναι αρνητικό και για την Δημοκρατία. Η ανάδειξη τριών κομμάτων σε συνδυασμό με τη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη είναι αρνητική. Αυτό εκπέμπει σήμα κινδύνου για κάθε δημοκρατικό πολίτη. Γι΄αυτό έχει ευθύνη η ΝΔ που μετέφερε την πολιτική συζήτηση σε εθνικά ζητήματα και γιατί διόγκωσε την Ακροδεξιά», πρόσθεσε.

«Απαιτείται από τον ΣΥΡΙΖΑ δημοκρατική εγρήγορση αλλά και γρήγορες αποφάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές. Να ανανεώσουμε το στελεχικό μας δυναμικό από την κορυφή εως τη βάση, να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστησαν ακριβά. Να σταθούμε στο ύψος του ρόλου που μας ανέθεσαν οι πολίτες, της βασικής δυναμης ανάμεσα στη Δεξιά και την άκρα Δεξιά. Ο χρονικός ορίζοντας για την επιστροφή μας είναι οι ευρωπαϊκές εκλογές σε περίπου ένα μήνα».

«Με τις εκλογές έκλεισε ένας μεγάλος δημιουργικός ιστορικός κύκλος. Πρέπει να τον αποτιμήσουμε με περηφάνεια και να προχωρήσουμε στις απαραίτητες τομές για να ανοίξει νέος ελπιδοφόρος κύκλος», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ