ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Eurokinissi

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ορκιστεί πρωθυπουργός. Κοντά του ήταν η σύζυγός του Μαρέβα και τα παιδιά τους.

Στις 17:00 αναμένεται η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε 40,55% στις χθεσινές (25/6) κάλπες, που κατακτά αυτοδυναμία με 158 βουλευτές.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:

«Εξαρχής στόχος μου ήταν να έχουμε σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη που εναποθέτει ο λαός στους ώμους μου».

Και συνέχισε:

«Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον. Θα κάνω πράξη μεγάλές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.


Έχουμε μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα προχωρήσω αμέσως στη συγκρότηση μιας κυβέρνησης "σκληρής δουλειάς"».

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών είπε πως «επιφύλαξε ορισμένες εκπλήξεις».

«Έχουμε οκτακομματική βουλή, η οποία ήταν ο επιθανάτιος ρόγχος της απλής αναλογικής. Αν δεν ίσχυε θα η βουλή θα ήταν πεντακομματική» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, εκτιμώντας ωστόσο ότι «η δημοκρατία μας είναι ώριμη να διαχειριστεί τις όποιες πρόσκαιρες αναταράξεις» υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ