ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοί είναι οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης - Τα «φρέσκα» πρόσωπα

Αυτοί είναι οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης - Τα «φρέσκα» πρόσωπα
INTIME / EUROKINISSI

Το επιτελείο της δεύτερης κυβέρνησής του, συνέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με νέα πρόσωπα αλλά και με πολλά που προϋπήρχαν, σε διαφορετικές, όμως, υπουργικές θέσεις.

Πετυχημένοι υπουργοί αναλαμβάνουν κρίσιμα πόστα και καλούνται να αποδείξουν τις ικανότητές τους σε διαφορετικές θέσεις, ενώ οι νέοι υπουργοί πρέπει να φέρουν θετικά αποτελέσματα στα χαρτοφυλάκια της επόμενης τετραετίας μέσα από σκληρή δουλειά.

Για παράδειγμα, το σκέλος των χρηματοδοτήσεων και των επενδύσεων μεταφέρεται στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ «στοίχημα» για την κυβέρνηση αποτελεί το νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση θα ορκιστεί αύριο παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί το πρώτο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ποια είναι όμως τα «φρέσκα» πρόσωπα που αναλαμβάνουν το «τιμόνι» σε κρίσιμα υπουργεία;

Δημήτρης Παπαστεργίου: Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

papastergiou.jpg
EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου είναι ο νέος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 26/6 μετά από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, επί σειρά ετών δήμαρχος Τρικάλων, λαμβάνει τη «σκυτάλη» από τον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1973 και το 1991 αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Τρικάλων ενώ στη συνέχεια εισήχθη στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκίνησε το 2002, όταν εξελέγη δημοτικός σύμβουλος.

Το 2006 εξελέγη και πάλι ως εκπρόσωπος στο δημοτικό συμβούλιο ενώ παράλληλα διατέλεσε αντιδήμαρχος έργων, αντιπρόεδρος της ΔΕΚΑ, αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, μέλος του ΔΣ του Πολ. Οργανισμού του Δημ. Θεάτρου, μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και το Ποδήλατο, καθώς και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού.

Εργάζεται ως ηλεκτρολόγος μηχανικός στα Τρίκαλα από το 2002 ενώ από το 2007 μπήκε στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου είναι παντρεμένος με την μηχανικό Σούλα Μπράκη και είναι πατέρας τριών παιδιών.

Σοφία Ζαχαράκη: Yπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

AΠΕ-ΜΠΕ

Η Σοφία Ζαχαράκη αναλαμβάνει το νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και κατάγεται από το Νέο Αργύρι Ευρυτανίας. Ο πατέρας της ήταν καθηγητής θεολόγος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει κάνει εξειδίκευση σε θέματα διδασκαλίας Αγγλικών στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Program) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών».

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Εργάστηκε για το Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά.

Διατέλεσε σύμβουλος του υπουργού σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Υπουργείο Ανάπτυξης από το 2012 έως το 2014.

Τον Αύγουστο του 2016, ορίστηκε αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τον Μάρτιο του 2019, ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Το Μάρτιο του 2019 ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.

Τον Ιανουάριο του 2021 ανέλαβε τα καθήκοντα της υφυπουργού Τουρισμού.

Δημήτρης Καιρίδης: Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

EUROKINISSI

Τα καθήκοντα του νέου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου αναλαμβάνει ο Δημήτριος Καιρίδης.

Ο κ. Καιρίδης εξελέγη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, έχει σπουδάσει νομικές επιστήμες και είναι πατέρας δύο παιδιών.

Είναι καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από το 2012 και διατελεί επιστημονικός Σύμβουλος στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» από το 2007.

Παράλληλα, έχει διδάξει ως καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, την περίοδο 2001 έως 2012 καθώς και στην Έδρα Καραμανλή στο Fletcher School από το 2005 έως 2007.

Παλαιότερα ήταν λέκτορας στο Kennedy School of Government στο Πανεπιστήμιο του Harvard την περίοδο 1999 έως 2001.

Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Α΄ Αντιπρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Παράλληλα, είναι τακτικό μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΣ του ΣτΕ.

Να σημειωθεί πως, είναι εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στην Ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης και συμπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για τη Μετανάστευση.

Επίσης, είναι μέλος της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης και συντονιστής για θέματα οικονομίας και ανάπτυξης.

Ήταν μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων από τις 2.10.2020 έως τις 10.10.2021.

Γιώργος Φλωρίδης: Yπουργός Δικαιοσύνης

EUROKINISS / MOTIONTEAM/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Υπουργός Δικαιοσύνης στη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Γιώργος Φλωρίδης.

Γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1956 στο Σταυροχώρι Κιλκίς. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Στα φοιτητικά του χρόνια συνυπήρξε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Γιώργος Φλωρίδης το 1993 εξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς (Μάρτιος 1993-Οκτώβριος 1993).

Το 1994 εξελέγη νομάρχης Κιλκίς και παραιτήθηκε το 1996 και εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Επανεξελέγη στη συνέχεια 4 φορές βουλευτής κατά τα έτη 2000, 2004, 2007 και 2009.

Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (30 Οκτωβρίου 1998 - 13 Απριλίου 2000), υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για τον Αθλητισμό (13 Απριλίου 2000 - 24 Οκτωβρίου 2001), υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (24 Οκτωβρίου 2001 - 7 Ιουλίου 2003) και υπουργός Δημόσιας Τάξης (7 Ιουλίου 2003 - 10 Μαρτίου 2004).

Το έτος 2010 αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και παραιτήθηκε από την έδρα του. Τον Οκτώβριο του 2011, ίδρυσε το κόμμα «Κοινωνικός Σύνδεσμος» και στις 7 Ιανουαρίου 2015 συμπαρατάχθηκε με το ΠΑΣΟΚ.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Υπουργός Τουρισμού

ΙΝΤΙΜΕ

Η Όλγα Κεφαλογιάννη εισέρχεται εκ νέου στη Βουλή, αναλαμβάνοντας το Υπουργείο Τουρισμού.

Η ίδια εκλέγεται βουλευτής από το 2007 έως και τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν υπουργός Τουρισμού από το 2012 έως το 2015 στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Γεννημένη στις 29 Απριλίου 1975 στην Αθήνα, η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις κόρες του πρώην βουλευτή και υπουργού, Ιωάννη Κεφαλογιάννη και της δικηγόρου Ελένης Βαρδινογιάννη, ενώ είναι ανιψιά του γνωστού επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Αποφοίτησε το 1992 από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών λαμβάνοντας πτυχίο (LLB) το 1997. Έπειτα πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές πρώτα στον τομέα Εμπορικού Δικαίου και Δικαίου των Επιχειρήσεων (LLM) στο Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου (King’s College London) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (1998) και αργότερα στις Διεθνείς Σχέσεις στη Σχολή Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης (2006).

Ως δικηγόρος έχει εργαστεί σε δικηγορικά γραφεία της Αθήνας και της Νέας Υόρκης και στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ διετέλεσε για μια διετία ειδική συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή σε νομικά θέματα.

Διετέλεσε στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ και εξελέγη βουλευτής Ρεθύμνης με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2007 και του 2009. Έχει διατελέσει γραμματέας της Βουλής και κοινοβουλευτικών επιτροπών. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ήταν τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 μεταπήδησε στην εκλογική περιφέρεια της Α΄ Αθηνών, συγκεντρώνοντας 17.465 ψήφους. Εξελέγη στην ίδια περιφέρεια στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012 και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015.

Στις 3 Μαΐου 2021 παντρεύτηκε τον μουσικοσυνθέτη Μίνωα Μάτσα με πολιτικό γάμο στις Σπέτσες και είναι γονείς διδύμων.

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

28-06-56-image-644b6e1c003ab.jpg
EUROKINISSI

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη αναλαμβάνει αναπληρώτρια υπουργός Υγείας στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας.

Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, εξελέγη βουλευτής με την πρώτη της συμμετοχή σε εκλογές.

Είναι ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό στην «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα.

Είναι Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνητική συνεργάτιδα σε πολλά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα στα αντικείμενα της πολιτικής δημόσιας υγείας, της προαγωγής ψυχικής υγείας και πρόληψης ψυχικών διαταραχών, καθώς και της πρόληψης των χρόνιων νοσημάτων.

To 2019 παραιτήθηκε από την ακαδημαϊκή της θέση, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα της Ειδικής Γραμματέως Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου παρέμεινε ως το 2022, συμβάλλοντας καταλυτικά στο να αποκτήσει η χώρα μας ένα σύγχρονο πλαίσιο προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2021, ανέλαβε τα καθήκοντα της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Υγείας, συμβάλλοντας στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση μεταξύ άλλων: του παιδιατρικού ψηφιακού βιβλιαρίου παιδιού, του νέου σχεδίου Πρόληψης των κυριότερων χρόνιων νοσημάτων, Προστασίας και Προαγωγής της Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης», του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά», του προγράμματος πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, το πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων, το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του πνεύμονα σε άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο, καθώς και το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του δέρματος σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Σταύρος Παπασταύρου: Υπουργός Επικρατείας

INTIME

Τα καθήκοντα του υπουργού Επικρατείας αναλαμβάνει ο Σταύρος Παπασταύρου.

Ο Σταύρος Παπασταύρου γεννήθηκε το 1967, είναι απόφοιτος της Νομικής Αθηνών και δικηγόρος.

Ήταν στέλεχος της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, ΟΝΝΕΔ, τη δεκαετία του 1990 και αποτέλεσε γραμματέας Διεθνών Σχέσεων κατά την πρωθυπουργία του Κώστα Καραμανλή από το 2004 έως το 2009, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2015 επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα, την περίοδο αυτή του δόθηκε δραστήριος ρόλος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) για το δημόσιο χρέος, καθώς αναφέρεται ως ο επικεφαλής της ελληνικής πλευράς.

Παύλος Μαρινάκης: Κυβερνητικός εκπρόσωπος

EUROKINISSI

Ο Παύλος Μαρινάκης θα είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος. Γεννήθηκε το 1988 στην Πάτρα, πόλη στην οποία μεγάλωσε. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Μετά το τέλος των σπουδών του το 2010, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου και ασκεί μάχιμη δικηγορία με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο, αναλαμβάνοντας από τότε πλήθος σχετικών υποθέσεων.

Είχε πάντοτε έντονο ενδιαφέρον για την πολιτική και τα κοινά, αλλά και διάθεση για ουσιαστική προσφορά, πράγμα που πολύ φυσιολογικά τον οδήγησε στο να δραστηριοποιηθεί ακόμη εντονότερα ως φοιτητής με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής, οργάνωση της οποίας διετέλεσε υπεύθυνος.

Ερχόμενος στην Αθήνα και, παράλληλα με τη δικηγορική του άσκηση αρχικά, αλλά και με τη μετέπειτα επαγγελματική του διαδρομή, μεταπήδησε στην ΟΝΝΕΔ. Έχει υπηρετήσει την Οργάνωση από θέσεις ευθύνης, με κορυφαία αυτή του Αντιπροέδρου μετά την εκλογή του στην πρώτη θέση της Κεντρικής Επιτροπής στο Συνέδριο Επανίδρυσης τον Οκτώβριο του 2016.

Στις 5 Οκτωβρίου 2019, στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ εξελέγην Πρόεδρος της Οργάνωσης αφού το 87% των Συνέδρων υπέγραψε υπέρ της υποψηφιότητάς του.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2021, έπειτα από την ιδιαίτερα πρόταση Κυριάκου Μητσοτάκη, εξελέγη Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης

Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Παπαθανάσης Υφυπουργός: Χάρης Θεοχάρης Υφυπουργός: Θάνος Πετραλιάς

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός: Γιώργος Γεραπετρίτης

Υφυπουργός: Γιώργος Κώτσηρας

Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

Υφυπουργός: Κώστας Φραγκογιάννης

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργός: Νίκος Δένδιας

Υφυπουργός: Γιάννης Κεφαλογιάννης

Υφυπουργός: Νίκος Χαρδαλιάς

Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός: Νίκη Κεραμέως

Αναπληρωτής Υπουργός: Θοδωρής Λιβάνιος

Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας - Θράκης: Στάθης Κωνσταντινίδης

Υφυπουργός: Βιβή Χαραλαμπογιάννη

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Υπουργός: Κυριάκος Πιερρακάκης

Αναπληρωτής Υπουργός με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό: Γιάννης Οικονόμου

Υφυπουργός: Ζέττα Μακρή

Υφυπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Υγείας

Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Αναπληρώτρια Υπουργός: Ειρήνη Αγαπηδάκη

Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Υφυπουργός: Μάριος Θεμιστοκλέους

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας

Υφυπουργός: Χριστίνα Αλεξοπούλου

Υφυπουργός: Νίκος Ταχιάος

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Υπουργός: Θεόδωρος Σκυλακάκης

Υφυπουργός: Νίκος Ταγαράς

Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Σδούκου

Υπουργείο Ανάπτυξης

Υπουργός: Κώστας Σκρέκας

Υφυπουργός: Μάξιμος Σενετάκης

Υφυπουργός: Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υφυπουργός: Βασίλης Σπανάκης

Υφυπουργός: Πάνος Τσακλόγλου

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Νότης Μηταράκης

Υφυπουργός: Κώστας Κατσαφάδος

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Υπουργός: Γιώργος Φλωρίδης

Υφυπουργός: Γιάννης Μπούγας

Υπουργείο Πολιτισμού

Υπουργός: Λίνα Μενδώνη

Υφυπουργός: Χρίστος Δήμας

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Υπουργός: Δημήτρης Καιρίδης

Υφυπουργός: Σοφία Βούλτεψη

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Υπουργός: Σοφία Ζαχαράκη

Υφυπουργός: Μαρία Κεφάλα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργός: Λευτέρης Αυγενάκης

Υφυπουργός: Διονύσης Σταμενίτης

Υφυπουργός: Σταύρος Κελέτσης

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Υπουργός: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Υφυπουργός: Γιάννης Παππάς

Υπουργείο Τουρισμού

Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη

Υφυπουργός: Έλενα Ράπτη

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Υπουργός: Δημήτρης Παπαστεργίου

Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Υπουργός: Βασίλης Κικίλιας

Υφυπουργός: Χρήστος Τριαντόπουλος

Υφυπουργός: Ευάγγελος Τουρνάς

Υπουργός Επικρατείας: Μάκης Βορίδης

Υπουργός Επικρατείας: Σταύρος Παπασταύρου

Υπουργός Επικρατείας: Άκης Σκέρτσος

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντής Γραφείου Πρωθυπουργού: Γιάννης Μπρατάκος

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Θανάσης Κοντογεώργης

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ