ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποια είναι η νέα υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Σδούκου

Ποια είναι η νέα υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος  Αλεξάνδρα Σδούκου
Η νέα υφυπουργός Αλεξάνδρα Σδούκου Δελτίο τύπου / POOL/INTIME

Ένα από τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο της υφυπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος είναι η Αλεξάνδρα Σδούκου

Ουσιαστικά η υφυπουργός αναβαθμίζεται καθώς θήτευσε στο πλευρό του Κώστα Σκρέκα στο υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας ως γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών.

Υπουργός θα είναι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενώ ο έτερος υφυπουργός θα είναι ο Νίκος Ταγαράς, ο οποίος εκλέχθηκε με τη ΝΔ στο Νομό Κορινθίας.

Στο ΥΠΕΝ είναι από τον Ιούλιο του 2019, ενώ από το 2004 εργάζεται ως νομική σύμβουλος στη δημοσία διοίκηση, διατελώντας σε κρίσιμες διοικητικές θέσεις στα υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Έχει διατελέσει σύμβουλος όλων των υπουργών Ενέργειας από το 2007 έως και το 2015, ενώ από το 2012 έως και το 2015 διατέλεσε διευθύντρια του ιδιαίτερου γραφείου του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Από το 2017 έως και το 2019 παρείχε τις υπηρεσίες της ως ειδική σύμβουλος για θέματα ενέργειας και ορυκτών πρώτων υλών στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μεταπτυχιακών τίτλων ειδίκευσης στο Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και στις Διεθνείς και Οικονομικές Σπουδές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι μητέρα τριών παιδιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ