ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Εξωτερικών - Γεραπετρίτης: «Η πολιτική μας ήταν και θα παραμείνει πολιτική αρχών»

Υπουργείο Εξωτερικών - Γεραπετρίτης: «Η πολιτική μας ήταν και θα παραμείνει πολιτική αρχών»
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Βασίλη Κασκαρέλη ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών στο Γιώργο Γεραπετρίτη παρέδωσε ο Βασίλης Κασκαρέλης.

«Έχετε κληθεί να αναλάβετε το ΥΠΕΞ σε μια κρίσιμη περίοδο, είμαι βέβαιος ότι με τις ικανότητες σας θα προάγετε τα συμφέροντά μας και θα αναβαθμίσετε τον ρόλο της χώρας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κασκαρέλης.

Λαμβάνοντας το λόγο ο νέος υπουργός Εξωτερικών έσπευσε να ευχαριστήσει τον απερχόμενο υπουργό προσθέτοντας ότι θα χρειαστούμε τις υπηρεσίες του και στο μέλλον και «ελπίζω πάντοτε να υπολογίζω και στις συμβουλές του και τις ιδέες του».

Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Νίκο Δένδια «για την αδιαμφισβήτητα πετυχημένη θητεία του στο υπουργείο αυτό που είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας, της ευημερίας και του διεθνούς κύρους της πατρίδας μας».

Σημείωσε ότι είναι μεγάλη τιμή να αναλαμβάνει του ΥΠΕΞ, «ένα υπουργείο θεσμό» και πρόσθεσε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνει.

Ακόμη αναφέρθηκε στους υφυπουργούς του την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, τον Κώστα Φραγκογιάννη, και τον Γιώργο Κώτσηρα.

«Αυτονοήτως το έργο το οποίο θα κληθεί να υλοποιήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών δεν μπορεί να πετύχει αν δεν στηριχθεί στο διπλωματικό σώμα και στην υπηρεσία. Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ένας ζωντανός οργανισμός αποτελούμενος από στελέχη υψηλού κύρους, κατάρτισης και εκπαίδευσης που υπερβαίνουν εαυτόν στηρίζοντας τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «η ελληνική εξωτερική πολιτική ήταν και θα παραμείνει μία πολιτική αρχών.

Αποτελεί χρέος μας να υπερασπιζόμαστε καθημερινά και αδιαπραγμάτευτα την κυριαρχία και την εθνική μας υπόσταση. Σας διαβεβαιώ ότι θα το πράξουμε στο ακέραιο. Θα μου επιτρέψετε σήμερα να μην επεκταθώ περισσότερο σε θέματα που έχουν να κάνουν με την εξωτερική πολιτική. Θα έχουμε πολύ σύντομα την ευκαιρία στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων να αναπτύξουμε τα θέματα αυτά. Θα ήθελα μόνο από το βήμα αυτό να μεταφέρω ότι τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο Πρωθυπουργός, στο πνεύμα ακριβώς της υποστήριξης των εθνικών μας συμφερόντων, θα θέσουμε εαυτόν στην υπηρεσία της πατρίδας. Σας ευχαριστώ θερμά και καλή μας αρχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ