ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Το Παιδείας θα γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιοποιημένο υπουργείο

Πιερρακάκης: Το Παιδείας θα γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιοποιημένο υπουργείο
Ο νέος υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης. ΙΝΤΙΜΕ / ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

«Θέλουμε τα παιδιά λιγότερο σαν σκληρούς δίσκους και περισσότερο ως επεξεργαστές», τόνισε παραλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα ως υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο νέος υπουργός καταχειροκροτήθηκε όταν ανέφερε ότι στις βασικές προτεραιότητές του θα είναι η πλήρης ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου και η μείωση της γραφειοκρατίας. «Θα γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιοποιημένο υπουργείο», είπε.

«Εδώ θα κριθούν όλα για τις επόμενες δεκαετίες», σημείωσε για το σημαντικό ρόλο του υπουργείου και πρόσθεσε ότι είναι το «κατεξοχήν υπουργείο που αναφέρεται στο μέλλον, επενδύει για το μέλλον, χρίζει το μέλλον και συνομιλεί με το μέλλον».

Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι αποτελεί στόχο η Παιδεία να αποτελέσει πεδίο συγκλίσεων και συναινέσεων, καθώς και ότι κάθε μέρα να γίνεται και μια μικρή αλλαγή που θα βελτιώνει τη ζωή των συντελεστών της εκπαίδευσης.

«Όπου γίνουν μεγάλες τομές, θα γίνουν με οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο και με διαβούλευση», ξεκαθάρισε.

«Πάντως, θα κάνουμε περισσότερα από όσα θα υποσχεθούμε», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται, ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποτελείται -εκτός του κ. Πιερρακάκη- από τις υφυπουργούς Παιδείας, Ζέττα Μακρή και Δόμνα Μιχαηλίδου και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Οικονόμου.

Οι υφυπουργοί στις ομιλίες τους ευχαρίστησαν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτακη, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους και υπογράμμισαν την ήδη καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της ηγεσίας του υπουργείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ