ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού

Στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού
Το νέο κυβερνητικό σχήμα στην τελετή ορκωμοσίας του ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει αύριο Τετάρτη στις 11:00 σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 17:00 ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Οι υπουργοί, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θα παραλάβουν φακέλους με τις προτεραιότητες, οι οποίες περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα και θα υλοποιηθούν στη διάρκεια της 4ετίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν αλλαγές αλλά και μετακινήσεις προσώπων σε όλα τα υπουργεία, ενώ το νέο υπουργικό συμβούλιο περιλαμβάνει 15 γυναίκες και 46 άνδρες, καθώς και αρκετά εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το νέο κυβερνητικό σχήμα ως «κυβέρνηση σκληρής δουλειάς» προκειμένου να γίνουν πράξη όλες οι μεταρρυθμίσεις που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος».

Μάλιστα από το Μαξίμου ξεκαθαρίζουν πως βασικός γνώμονας για το σχεδιασμό του νέου κυβερνητικού σχήματος ήταν η δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις αυξημένες προκλήσεις και όχι να τηρηθούν οι ισορροπίες.

Οι νέοι υπουργοί, νωρίτερα σήμερα Τρίτη, ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκηκαι ακολούθησαν οι τελετές παράδοσης παραλαβής στα υπουργεία.

Οι νέοι υπουργοί, σε σύντομες τοποθετήσεις κατά την άφιξή τους στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία αλλά και κατά τις τελετές παράδοσης παραλαβής, εμφανώς συγκινημένοι, δήλωσαν «έτοιμοι να αναλάβουν καθήκοντα με βάση και τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τον πρωθυπουργό». «Σκληρή δουλειά, εγρήγορση, αποτελεσματικότητα» ήταν το τρίπτυχο στο οποίο εστίασαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ