ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης στη Γιορτή Κλήδονα στο Βύρωνα

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης στη Γιορτή Κλήδονα στο Βύρωνα

Στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Βύρωνα, βρέθηκε την Τετάρτη 28 Ιουνίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης, με αφορμή την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου του Κλήδονα από τον Δήμο Βύρωνα και το Σύλλογο Κρητών Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν μεγάλος αριθμός πολιτών, αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων φορέων. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης και ο Πρόεδρος Κρητών Βύρωνα Στέλιος Παλάσσαρος, που καλωσόρισαν και απηύθυναν χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, ευχαριστώντας τους από καρδιάς για την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Μάλιστα αναφέρθηκαν εκτενώς και στην αναβίωση των δρώμενων του Κλήδονα, ενός εθίμου με μακρά λαϊκή και βαθιά ριζωμένη παράδοση, που επιβιώνει από την Ελληνική αρχαιότητα και τελείται κάθε χρόνο στις 23 με 24 Ιουνίου, ανήμερα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης κατά την άφιξή του στην εκδήλωση χαιρέτισε και συνομίλησε με πολίτες και μέλη του συλλόγου Κρητών. Ιδιαίτερα θερμή ήταν και η υποδοχή που του επεφύλασσαν ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Κατωπόδης και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος, με τους οποίους είχε μακρά συνομιλία και αντάλλαξαν απόψεις για διάφορα ζητήματα του Δήμου Βύρωνα και της Περιφέρειας Αττικής.

Στη συνέχεια ο κ. Ιωακειμίδης προχώρησε σε δηλώσεις σημειώνοντας πως: «Είναι τιμή μου να παρευρίσκομαι σε εκδηλώσεις που προβάλλουν τα παραδοσιακά έθιμα της λαϊκής μας παράδοσης, όπως είναι ο Κλήδονας, κρατώντας ταυτόχρονα ζωντανό μέσα στους αιώνες τον τελετουργικό τους χαρακτήρα. Ένα μεγάλο μπράβο στο Δήμο Βύρωνα αλλά και το Σύλλογο Κρητών Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου, για αυτή την πολύ όμορφη γιορτή που συνδιοργάνωσαν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ