ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός Προεδρείου οι βουλευτές των Σπαρτιατών, της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας

Εκτός Προεδρείου οι βουλευτές των Σπαρτιατών, της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Εκτός προεδρείου Βουλής μένουν οι Σπαρτιάτες, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας, καθώς οι «εκλεκτοί» τους καταψηφίστηκαν από τα κόμματα.

Οι κάλπες που στήθηκαν για την εκλογή των Αντιπροέδρων, μετά την πανηγυρική εκλογή του Κώστα Τασούλα, επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που ήθελαν τα τρία αυτά, νεοεισερχόμενο κόμματα, να μένουν εκτός νυμφώνος.

Ειδικότερα, ο υποψήφιος των Σπαρτιατών συγκέντρωσε μόλις 25 θετικές ψήφους και 275 "παρών" που ισοδυναμούν με "όχι", ενώ τον υποψήφιο της Νίκης Γιώργο Αποστολάκη στήριξαν μόνον 31 βουλευτές. Τον καταψήφισαν 269. Δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε ο Μιχάλης Χουρδάκης της Πλεύσης Ελευθερίας για τη θέση του 10ου Αντιπροέδρου.

Σε ότι αφορά στους υπόλοιπους Αντιπροέδρους, εξελέγη με 269 θετικές ψήφους στη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου ο Ιωάννης Πλακιωτάκης, στη θέση του Β' Αντιπροέδρου ο Γιώργος Γεωργαντάς επίσης με 269 ψήφους και στη θέση του Γ΄Αντιπροέδρου ο Θανάσης Μπούρας με 269 ψήφους. Εξελέγησαν επίσης, η Όλγα Γεροβασίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ με 270 θετικές ψήφους, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επίσης με 270 ψήφους και ο Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ με 269 ψήφους. Ο Βασίλης Βιλιάρδος έλαβε 256 ψήφους.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να συγχαρεί τον Σωκράτη Φάμελλο για την ανάληψη της προεδρίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού του έδωσε το χέρι είχαν ένα σύντομο τετ α τετ.

Στις 17.00 θα κάνει δηλώσεις η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ