ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νότης Μηταράκης: Επισπεύδεται η μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού

Νότης Μηταράκης: Επισπεύδεται η μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης INTIME (ΑΡΧΕΙΟ)

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη, πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Υπουργείου με θέμα την επίσπευση των διαδικασιών για την μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο.

Όπως ανακοινώθηκε, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε, εντός του Ιουλίου θα αρχίσει η πρώτη φάση του διαγωνισμού, ενώ εντός του έτους θα εκκινήσει η β΄φάση και οι διαδικασίες εκπόνησης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Εντός του 2024 αναμένεται να ανακηρυχθεί ο ανάδοχος του έργου με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ.

Σημειώνεται ότι η μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο με γρήγορες διαδικασίες, ήταν μια από τις προτεραιότητες που έθεσε ο κ. Μηταράκης κατά την ανάληψη των καθηκόντων του την περασμένη εβδομάδα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κώστα Κατσαφάδου, του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κώστα Παπαθανασίου, του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη και του δημάρχου Κορυδαλλού, Νίκου Χουρσαλά.

Παράλληλα με τις διαδικασίες για την μεταφορά του Σωφρονιστικού Καταστήματος, όπως τονίζεται από το Υπουργείο, το ΤΑΙΠΕΔ, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τη δημοτική αρχή του Κορυδαλλού, θα προχωρήσουν τις ενέργειες για την αξιοποίηση της έκτασης των σημερινών φυλακών, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ