ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση Λοβέρδου - Οι επόμενες κινήσεις του

Το παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση Λοβέρδου - Οι επόμενες κινήσεις του
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση για την παραίτησή του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ. Πυροδότησε σενάρια περί πιθανής συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία, με τον ίδιο ωστόσο να τα διαψεύδει.

Συγκεκριμένα, τα σύννεφα στις σχέσεις Ανδρουλάκη Λοβέρδου είχαν πυκνώσει εδώ και πολύ καιρό, όταν η Χαριλάου Τρικούπη έβαλε «σφήνα» στην υποψηφιότητά του, κατεβάζοντας την Μιλένα Αποστολάκη στην ίδια εκλογική περιφέρεια, με την τελευταία μάλιστα να πετυχαίνει την εκλογή της αφήνοντας τον εκτός βουλής.

Και μπορεί ο ίδιος τότε να μην είχε κάνει κάποιο σχόλιο δημοσίως, ωστόσο όταν εξελέγη η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με ανάρτησή του έσπευσε να τους ευχηθεί «καλή επιτυχία».

Στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει ότι είναι πολιτικοί οι λόγοι που αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Το σενάριο για πιθανή συνεργασία του με τη ΝΔ, ενδεχομένως και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενισχύεται από το γεγονός ότι παραιτήθηκε και από απλό μέλος του Κινήματος

Ο ίδιος πάντως αρνείται τα περί συνεργασίας με το κυβερνών κόμμα και ότι «δεν έχει ιδέα» για όσα διαρρέονται σχετικά.

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, σχολιάζοντας την παραίτηση Λοβέρδου ανέφεραν πως «καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι από το ΠΑΣΟΚ σημείωναν πως:

«Δεν γνώριζαν, δεν είχαν ενημερωθεί, δεν υπήρχε επικοινωνία με τον Λοβέρδο νωρίτερα».

Όπως έλεγαν «η επιστολή έφθασε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ 10 λεπτά μετά τις ανακοινώσεις Λοβέρδου».

Θεωρούν παράδοξο πάντως ότι «προεκλογικά ο Λοβέρδος αγωνιζόταν για τον Βόρειο Τομέα και 10 ημέρες μετά κάνει λόγο για πολιτικές διαφωνίες».

Η παραίτηση

Νωρίτερα, ο κ. Λοβέρδος προέβη σε ανακοίνωση παραίτησης και με επιστολή του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε ότι αποχωρεί από τα όργανα όσο και από το κόμμα.

«Παραιτούμαι απο όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω. Παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος.

Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του.

Εύχομαι στον Πρόεδρο, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και τις προσπάθειές τους.

ΥΓ: Για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: η απόφασή μου αυτή είναι για καλό και πάνω απ΄όλα είναι πεντακάθαρη» καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λοβέρδος, που είχε διεκδικήσει ακόμη και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεν εξελέγη στις τελευταίες εκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ