ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: Προσωρινή λύση για το ΕΚΑΒ η ΠΝΠ - Θα υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας

Παύλος Μαρινάκης: Προσωρινή λύση για το ΕΚΑΒ η ΠΝΠ - Θα υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ / INTIME NEWS

Τον τρόπο με τον οποίο θα ενισχυθεί το ΕΚΑΒ για την κάλυψη των αναγκών έως ότου υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για συνολική ενίσχυση του ΕΣΥ παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της δημόσιας υγείας», «σε καμιά περίπτωση δεν υποκαθιστά τις δεσμεύσεις μας για τη δημόσια υγεία που θα προχωρήσουν το συντομότερο», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Στις επικρίσεις περί «μπαλωμάτων» και «ξηλώματος του ΕΣΥ» απάντησε πως έρχονται από τις ίδιες φωνές που αμφισβητούσαν και τη δυνατότητα της κυβέρνησης για εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας εμβολίων κατά του κορωνοϊού για την κάλυψη του πληθυσμού.

Δείτε live την ενημέρωση

Απαντώντας σε ερώτηση για τον Ανδρέα Λοβέρδο και της φήμες περί σύμπραξης με τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε κατηγορηματικά πως η συζήτηση αυτή δεν αφορά και δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ, αλλά ένα άλλο κόμμα.

Σχετικά με την προγραμματισμένη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στο Βίλνιους, τόνισε πως πρόκειται για μια θετική εξέλιξη και πως η ελληνική πλευρά προσέρχεται με πίστη στη θέσεις της, οι οποίες είναι ξεκάθαρες και μη διαπραγματεύσιμες.

Για τους διευθυντές του e-Efka, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίνει συνταγματικό το νόμο και ακυρώνει την κανονιστική του διάταξη ως προς τους λόγους που ορίζεται ιδιώτης στη διεύθυνσή της. Προανήγγειλε την έκδοση νέας διορθωμένης κανονιστικής πράξης που θα περιέχει σαφή αιτιολογία και πρόσθεσε η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει και θα εφαρμοστεί.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε το παραμικρό βήμα πίσω, σεβόμενοι τις αποφάσεις του ΣτΕ», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου, ανέφερε πως περιγράφονται μαύρες ημέρες, τότε που η χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού.

«Ευτυχώς με την υπεύθυνη στάση και της δικής μας παράταξης, αυτό απεφεύχθη. Οκτώ χρόνια μετά, η Ελλάδα είναι μια χώρα πολύ πιο ισχυρή που μιλά για ανάπτυξη για περισσότερες δουλειές», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ