ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον Πάνο Καμμένο: «Σενάρια επιστημονικής φαντασίας»

Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον Πάνο Καμμένο: «Σενάρια επιστημονικής φαντασίας»
Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Για «παραμόρφωση της πραγματικότητας» και «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» κανει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ,  απαντώντας στον Πάνο Καμμένο και όσα ανέφερε σε συνέντευξή του για τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως ο Πάνος Καμμένος «έχει δικαίωμα να εμφανίζει τον εαυτό του ως αλάνθαστο πρωταγωνιστή και να κατηγορεί άλλους», αλλά δεν έχει δικαίωμα «να κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Να υπερθυμίσουμε πως ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε πως ο
ο Αλέξης Τσίπρας κατέληξε στη συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο μετά παρέμβαση Ομπάμα στον Ολάντ, ενώ «εκβιάστηκε» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας πως «ήταν παγίδα» που μπήκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με «δώρο» το Νόμπελ Ειρήνης μετά από γερμανικές και αμερικανικές πιέσεις:

«Η συνεργασία μας με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν έντιμη μέχρι τις Πρέσπες. Εμείς είχαμε κάνει το 2014 μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία δεν θα άνοιγε η κυβέρνηση το θέμα των Σκοπίων. Δεν τον πίεσε η Αριστερά τον Τσίπρα για να κάνει αυτή τη συμφωνία. Τον πίεσε η Γερμανία και οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ. Με τους Αμερικανούς είχαμε συμφωνήσει πως θα υπήρχε μια τριμερής στρατιωτική συνεργασία αλλά όχι για το όνομα. Αλλά όλα αυτά ανατράπηκαν. Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια παγίδα που έθεσαν στον Τσίπρα οι Γερμανοί με δώρο το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης»!

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Πάνος Καμμένος έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιεί τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα του 2015 και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Έχει επίσης το δικαίωμα να εμφανίζει τον εαυτό του ως αλάνθαστο πρωταγωνιστή και να κατηγορεί άλλους. Εκείνο που δεν έχει το δικαίωμα να κάνει είναι να κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Να παραμορφώνει τα γεγονότα του χτες για να εξυπηρετήσει τις όποιες επιδιώξεις του σήμερα. Να επικαλείται ως γεγονότα δικές του κατασκευές. Και τελικά να μη δείχνει στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην αλήθεια για την πιο δύσκολη ιστορική περίοδο της Ελλάδας τα χρόνια της μεταπολίτευσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ