Τέσσερις δικογραφίες διαβιβάστηκαν στη Βουλή - Ποια πολιτικά πρόσωπα αφορούν
Ανανεώθηκε:
Τέσσερις δικογραφίες κατά υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης διαβιβάστηκαν στη Βουλή. Η πρώτη δικογραφία στρέφεται εναντίον του πρώην Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και ήρθε στη Βουλή ύστερα μήνυση επιζήσασας.
Η δεύτερη δικογραφία είναι εναντίον του πρώην υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη έπειτα από μήνυση πολίτη επειδή δεν δόθηκε αναρρωτική άδεια στη σύζυγό του και η τρίτη κατά του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα και του πρώην Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη έπειτα από μήνυση του ΠΑΚΟΕ για την ύπαρξη εντερόκοκκων άνω του επιτρεπομένου ορίου σε νερά παραλίας της Βουλιαγμένης.
Τέλος, διαβιβάστηκε δικογραφία που αφορά στους πρώην Υπουργούς Λευτέρη Αυγενάκη, Θεόδωρου Σκυλακάκη και Απόστολου Βεσυρόπουλου από την Κίνηση Ελευθέρων Ποδοσφαιριστών για τη χρηματοδότηση των ΠΑΕ μέσω στοιχήματος.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα για την εκκίνηση της διαδικασίας δίωξης κατά πρώην ή νυν μέλους κυβέρνησης απαιτείται η υποβολή πρότασης τουλάχιστον 30 βουλευτών για τη διενέργεια επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνταγματική αναθεώρηση του 2019 δεν ισχύει η σύντομη παραγραφή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προγραμματικές δηλώσεις: Η ώρα των υπουργών και των βουλευτών
Νίκη Κεραμέως: Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση στο Δημόσιο
Διακόπηκε η κατάθεση της Χίλαρι Κλίντον όταν Ρεπουμπλικανή βουλευτής δημοσιοποίησε φωτογραφία της
21:50
Με «σημαντική πρόοδο» έκλεισαν οι συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν ενώ ο Τραμπ μετρά αντίστροφα για πόλεμο
21:40
Θεσσαλονίκη: Κλείνουν έξι σταθμοί του Μετρό από τις 10 το πρωί του Σαββάτου
21:33
Συνελήφθη 16χρονος που αφαίρεσε βίαια μία αλυσίδα λαιμού από γυναίκα στο Μετρό
21:22