ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε για να δώσει ελπίδα και προοπτική στους πολίτες

Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε για να δώσει ελπίδα και προοπτική στους πολίτες
INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε για να δώσει ελπίδα και προοπτική στους πολίτες», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει πλέον έχει απέναντί της το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποτελεί τον εκφραστή της δημοκρατικής παράταξης.

Στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο κ. Κατρίνης υποστήριξε ότι «το αφήγημα της κυβέρνησης περί ισχυρής οικονομίας θα δοκιμαστεί στη σφαίρα της πραγματικότητας και όχι της επικοινωνίας» και διερωτήθηκε πόσο ισχυρή είναι μια οικονομία με ένα υπέρογκο κρατικό χρέος, απλήρωτες εγγυήσεις και μεγάλο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στο Ταμείο Ανάκαμψης, με τη διαφορά ότι το 50% των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης έχει καταλήξει σε μόλις 136 μεγάλες επιχειρήσεις, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να είναι εντελώς αποκλεισμένες.

Σε ό,τι αφορά στην ακρίβεια, υποστήριξε ότι η αντίληψη της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εξαντλείται στην παράταση του market pass αλλά και του καλαθιού του νοικοκυριού, όταν οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα κινούνται στο 25% σε σχέση με τον Μάιο του 2021, ενώ η αισχροκέρδεια κυριαρχεί, με μόλις 5 πρόστιμα να έχουν επιβληθεί.

Κάλεσε μάλιστα, τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει αν στον προϋπολογισμό του 2024 θα προβλέπονται πόροι για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε μια ενδεχόμενη ενεργειακή αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Ο κ. Κατρίνης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για θέματα υγείας, κάνοντας λόγο για κρυφή ατζέντα και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένες προτάσεις που διασφαλίζουν ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες για όλους. «Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν υπάρχουν ασθενοφόρα, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν διασώστες για να τα στελεχώσουν και να καλύπτονται οι βάρδιες», είπε και απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα είπε:

«Σταματήστε να συμπεριφέρεστε σαν να έχετε αναλάβει μόλις τη διακυβέρνηση της χώρας. Σαν να μην είστε εσείς εκείνη η κυβέρνηση που αποδυνάμωσε το ΕΚΑΒ και υπονόμευσε το δημόσιο σύστημα υγείας την ίδια στιγμή που το χειροκροτούσε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ