ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΣΥ: «Τετραετία υγείας» με επίκεντρο τον πολίτη - Η διαμάχη Χρυσοχοΐδη - Τζάκρη - Κατρίνη

ΕΣΥ: «Τετραετία υγείας» με επίκεντρο τον πολίτη - Η διαμάχη Χρυσοχοΐδη - Τζάκρη - Κατρίνη
EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟ)

Προσωπικό στοίχημα του πρωθυπουργού και αποστολή δική του χαρακτήρισε την ενίσχυση του ΕΣΥ και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και τόνισε πως η νέα θητεία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι «τετραετία υγείας» με ολιστική προσέγγιση και επίκεντρο τον πολίτη.

«Δεν υπάρχει ούτε λεπτό χρόνος για καθυστέρηση», είπε ο υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκειας της δεύτερης μέρας των προγραμματικών δηλώσεων και διαβεβαίωσε ότι η πολιτική ηγεσία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να δει ο πολίτης διαφορά στην καθημερινότητά του.

Επεσήμανε πως δεν υπόσχεται θαύματα, αλλά αύξηση του βαθμού ικανοποίησης των πολιτών, χαρακτηρίζοντας την πρόκληση για ποιοτική υγεία ιστορική και εθνική ανάγκη.

«Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια έγιναν πολλά, στόχος μας είναι η επαναθεμελίωση του ΕΣΥ», είπε και αναφερόμενος στο ΕΚΑΒ που βρέθηκε με αρνητικό τρόπο στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε και ολοκληρώνεται σήμερα η πρόσληψη επιπλέον 20 ατόμων με διετή σύμβαση για ασθενοφόρα της Αττικής.

Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει η πρόσληψη 250 ατόμων με διετή θητεία για άμεση στελέχωση υπηρεσιών ΕΚΑΒ στην Αττική. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και 40 μοτοσυκλετιστές για να προστρέχουν ταχύτερα στα περιστατικά.

Οι αναφορές του υπουργού Υγείας στο ΕΚΑΒ, πυροδότησαν ένταση με τη Θεοδώρα Τζάκρη από τον ΣΥΡΙΖΑ με την ίδια να αναφέρει ότι το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας διοικείται από μια σκληρή ομάδα της ΔΑΚΕ (συνδικαλιστική παράταση ΝΔ). Έκανε λόγο για έναν παρακρατικό, κομματικό μηχανισμό που μεταθέτει και διαχειρίζεται θέσεις ευθύνης ανάλογα με την προσφορά στην παράταξη.

«Είστε έμπειρος κ. υπουργέ και έχετε εξασκηθεί σε πιο αδιαφανείς διαδικασίες... Γιατί δεν διώξατε τον διοικητή; Δεν περνάει από το χέρι σας να τον απολύσετε;», ήταν τα ερωτήματα που έθεσε προς τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος τον κάλεσε να απαντήσει εάν θα απολογηθεί η κυβέρνηση για όσα δεν έκανε τα προηγούμενα χρόνια και αναγκάστηκε -όπως είπε- να εξαγγείλει προεκλογικά. «Δεν άκουσα να λέτε για κίνητρα, ούτε μία λέξη, όπως δεν είπατε λέξη για τις λίστες της ντροπής των χειρουργείων», είπε.

Απαντώντας ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ανέφερε ότι ο διοικητής του ΕΚΑΒ ήταν και επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ. «Τώρα είναι κακός, τότε ήταν καλός;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε πως είναι ο τελευταίος που θα εξωραΐσει την κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ