Μέσα από διάλογο οι μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη
Διαβεβαιώσεις ότι οι αλλαγές στο χώρο της Δικαιοσύνης θα γίνουν μέσα από διάλογο παρείχε στη Βουλή ο Γιώργος Φλωρίδης και επεσήμανε ότι οι μεγάλες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες δεν προϋποθέτουν συγκρούσεις, ειδικά στο χώρο της Δικαιοσύνης όπου τα σημεία σύγκλισης είναι περισσότερα από τα σημεία απόκλισης.
«Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για μια μεταρρυθμιστική προσπάθεια στο χώρο της Δικαιοσύνης, που θα οδηγήσει στην ενίσχυση της ανεξαρτησίας και την αποτελεσματικότητα του θεσμού», είπε στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων ο υπουργός Δικαιοσύνης και προανήγγειλε σειρά αλλαγών για την υποχρεωτική εκτέλεση των ποινών, αλλά και την αντιμετώπιση της δικομανίας.
«Όσοι σκέφτονται να παρανομήσουν, να γνωρίζουν ότι είναι πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να οδηγηθούν στη φυλακή», είπε και πρόσθεσε πως όσοι κάνουν κατάχρηση στις μηνύσεις και ταλαιπωρούν τη Δικαιοσύνη και τους δικαστές, θα επιβαρύνονται με σημαντικά δικαστικά έξοδα.
«Κουμπαράς» για τη Νέα Γενιά: Ο ειδικός λογαριασμός των 60.000 ευρώ και η αύξηση του 10% ανά 5ετία
05:00
Φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι: Θέμα ημερών η απόφαση - Πώς θα λειτουργούν
04:00
Ρεύμα: Τα εργαλεία που θα φέρουν μείωση 30% έως το 2029
03:00
Επίδομα γέννησης: Αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τις πολύτεκνες οικογένειες
02:00