Μηταράκης: Η τροχαία με tablets στους δρόμους - Νέες ταυτότητες από Σεπτέμβριο
Ανανεώθηκε:
Τις προτεραιότητες και τους στόχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περιέγραψε στη Βουλή, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο Νότης Μηταράκης.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε γνωστό ότι η Τροχαία θα ενισχυθεί με προσωπικό ώστε -όπως είπε- να βγει στους δρόμους με tablets σε πλήρη διασύνδεση, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα καταλογισμού προστίμων σε περιπτώσεις παραβάσεων που θα μεταβιβάζονται απευθείας στο taxis.
«Βασικός κανόνας είναι το ένστολο προσωπικό να επεμβαίνει άμεσα σε κάθε παράβαση, ανεξαρτήτως υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί», είπε ο Νότης Μηταράκης, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι τον Σεπτέμβριο προχωρά η έκδοση νέων ταυτοτήτων σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2024 θα προχωρήσει η έκδοση νέων διαβατηρίων.
«Σχεδιάζουμε να φέρουμε την Αστυνομία στο κινητό του πολίτη, με την εφαρμογή του MyELAS, με πρόσβαση σε εφαρμογή αιτήσεων και ηλεκτρονικών ραντεβού για κάθε υπηρεσία που τον αφορά», είπε και προανήγγειλε την αναμόρφωση του υπάρχοντος σχεδιασμού στη λεγόμενη Πανεπιστημιακή Αστυνομία.
Έστειλε παράλληλα αυστηρό μήνυμα προς τα στελέχη της ΕΛΑΣ σεβασμού των πολιτών, ενώ διαμήνυσε ότι κρούσματα βίας σε βάρος αστυνομικών δεν θα γίνονται ανεκτά. Προς την κατεύθυνση αυτή, ανέφερε, ότι θα χρησιμοποιούνται κάμερες σώματος και οχημάτων για την πιστοποίηση παραβατικών συμπεριφορών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δένδιας: Θα υπερασπιστούμε την εδαφική μας ακεραιότητα
Τα 158 «ναι» και τα 148 «όχι» στις προγραμματικές δηλώσεις - Η τριήμερη κάλυψη του CNN Greece
Βουλή: Αντίστροφη μέτρηση για την ψήφο εμπιστοσύνης εν μέσω κόντρας για εργασιακά και υγεία
Αίγιο: Προφυλακιστέος ο 46χρονος που πυροβόλησε τέσσερις ανήλικους
17:50
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για 30 ημέρες στην Αττική οδό από την Παρασκευή 27/2
17:32
«Πυρά» Μόσχας κατά ΕΕ για την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου - «Το σχέδιο είναι τρελό»
17:25
Eurobank: Αύξηση καταθέσεων κατά 4,1 δισ. ευρώ - Στα 1,412 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη
17:23