ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: «Θα μας βρίσκετε παντού μπροστά σας»

Κουτσούμπας: «Θα μας βρίσκετε παντού μπροστά σας»
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

«Πυρά» εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ελληνικής κυβέρνησης εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας πως ο λαός δεν θέλει ούτε market pass, ούτε εργασιακή ζούγκλα. 

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολίασε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας πως είχε λίγο απ' όλα. «Λίγο από Κένεντι και λίγο από Μπάιντεν. Προκαλείτε αμηχανία σε κάποιους εδώ μέσα, όχι σε εμάς», τόνισε.

«Ακούμε επί τρεις ημέρες τους υπουργούς να παρουσιάζουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Ήρθατε και εσείς με φόρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας: «Ακούμε για νέο εκλογικό νόμο με πλαφόν 5% ή για ιδιωτικά πανεπιστήμια. Θα μας βρίσκεται παντού απέναντι».

«Ξεκαθαρίζουμε. Θα είμαστε εδώ για να σας κάνουμε πιο δύσκολο να προχωρήσετε το αντιλαϊκό σας πρόγραμμα. Δεν σας υποτιμάμε στην προσπάθειά σας να φέρετε αυτά που αποκαλείτε ως προκλήσεις της νέας εποχής» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

«Τις καλύτερες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα»

«Θα έρθει το ωραίο, το μεγάλο, το συγκλονιστικό» είπε κλείνοντας την ομιλία του από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Το απρόοπτο και η διακοπή της ομιλίας

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, αισθάνθηκε μια έντονη αδιαθεσία λόγω προβλήματος υγείας στη μέση, με αποτέλεσμα να διακόψει για λίγα λεπτά την ομιλία του. Μάλιστα, έδειξε να χάνει την ισορροπία του με αποτέλεσμα να χρειαστεί τη βοήθεια των υπαλλήλων της Βουλής που έσπευσαν να τον κρατήσουν όρθιο για να μην πέσει και στη συνέχεια τον έβαλαν να καθίσει.

355918781_841767530699583_8546021731859461498_n.jpg
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανήλθε στο βήμα και μάλιστα αστειεύτηκε λέγοντας: «Καλές οι συμβουλές, αλλά το να χάσω κιλά, είναι λίγο δύσκολο τώρα. Σας ευχαριστώ όλους». Μάλιστα στο κλείσιμο της ομιλίας του, έκανε και πάλι ένα αστείο λέγοντας: «Καταλαβαίνω ότι το χειροκρότημα ήταν για το πέσιμο, όχι για την ομιλία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ