ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Λεβέντης: Αν ο Τσίπρας καταργήσει το μπόνους των εδρών, θα μείνει στην ιστορία

Β. Λεβέντης: Αν ο Τσίπρας καταργήσει το μπόνους των εδρών, θα μείνει στην ιστορία
EUROKINISSI/ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

“Αν ο Τσίπρας προχωρήσει, όπως μου έδειξε ότι έχει αποφασιστικότητα, να σβήσει το μπόνους και να δώσει ψήφο στα 17, θα μείνει στην ιστορία ότι ικανοποίησε το αίτημα της δημοκρατικής Ελλάδας, που είναι αίτημα 60 χρόνων από την εποχή του Αλέξανδρου Παπαναστασίου”, ανέφερε τη Δευτέρα ο κ. Βασίλης Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο 104,9 FM, σημείωσε ότι ισχυρή είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας που εκπροσωπεί το 60 και το 70% του λαού και όχι όπως η σημερινή που –όπως είπε – διαθέτει μεν 153 έδρες, αλλά στην ουσία δεν έχει ούτε το 20% των ψηφοφόρων.

Επιπλέον, ανέφερε ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα, συζήτησε μαζί του το πάγιο αίτημα της Ένωσης Κεντρώων για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, αλλά –όπως ανέφερε– ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο, επειδή υπάρχει μεγάλη έχθρα με τον κ. Μητσοτάκη.

“Θέλω να κοπεί το μπόνους εντελώς, να κοπεί η όρεξη του Μητσοτάκη ότι θα βγει αυτοδύναμος, να καταλάβει ο Μητσοτάκης ότι το μόνο που έχει να κάνει είναι να τα έχει καλά με τα άλλα κόμματα μήπως σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού και όχι μοναχοφάγος και δικτάτορας”, είπε ο κ. Λεβέντης, ενώ κατηγόρησε και τους πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας ότι αν πραγματοποιούσαν περικοπές σε συντάξεις και μισθούς και μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, η Ελλάδα δεν θα υποχρεωνόταν να υπογράψει μνημόνια.

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε “ανόητη” την ψήφο των Βρετανών και ότι προήλθε από τους δημαγωγούς, λαϊκιστές και δημοσιογράφους που τους παρέσυραν. Ο κ. Λεβέντης απέδωσε το Brexit στην αντίδραση των Βρετανών από τους δυσβάσταχτους φόρους και προέβλεψε ότι στην Ισπανία θα βρεθεί λύση και θα σχηματιστεί κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ