ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελίες κατά Μεϊμαράκη στη Ν.Δ. για την προεκλογική του εκστρατεία

Καταγγελίες κατά Μεϊμαράκη στη Ν.Δ. για την προεκλογική του εκστρατεία
Eurokinissi/Στέλιος Στεφάνου

Νέο σκηνικό έντασης στήθηκε σήμερα στη Ν.Δ. με αφορμή αυτή τη φορά καταγγελίες πως η πλευρά του Βαγγέλη Μειμαράκη χρησιμοποιεί τις υποδομές των γραφείων του κόμματος για την προεκλογική του εκστρατεία.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής η πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του Αδωνι Γεωργιάδη έθεσαν για μια ακόμα φορά το ζήτημα καταγγέλλοντας τηλεφώνημα που έγινε από τα κεντρικά γραφεία στον πρώην βουλευτή Αχαΐας κ. Μπεκίρη όπου και του ζητήθηκε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η πλευρά Μεϊμαράκη πάντως κάνει λόγο για μεμονωμένο περιστατικό και το καταδικάζει.

Την ίδια ώρα πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης με επιστολή του στους άλλους τρεις υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ ζητά σε πιο σκληρό ύφος τη διεξαγωγή debate ή εθνικών συνδιασκέψεων αφήνοντας αιχμές και για την παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη θέση του προέδρου του κόμματος παρότι είναι υποψήφιος.
Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη απαντώντας στην επιστολή του Άδωνι Γεωργιάδη αναφέρουν ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν το καταστατικό.

«Το καταστατικό της ΝΔ το οποίο δεν είναι και το καλύτερο δυνατό και πρώτος ο Β. Μεϊμαράκης έχει θίξει το συγκεκριμένο ζήτημα, είμαστε υποχρεωμένοι να το τηρήσουμε όλοι. Καμία αντικαταστατική ενέργεια δεν θα γίνει αποδεκτή. Θα τηρήσουμε μέχρι κεραίας το καταστατικό παρά τις προφανείς προεκλογικές σκοπιμότητες ορισμένων. Δεν θα φέρουμε στο προσκήνιο ζητήματα παραπολιτικής και όλα όσα ανατροφοδοτούν την εσωτερική ένταση» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής πάντως αποφασίστηκε οι εκλογές να διεξαχθούν σε 885 εκλογικά κέντρα με 1.284 κάλπες στο εσωτερικό και 44 στο εξωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ