ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Παραμένουν οι διαφωνίες για το χρονοδιάγραμμα - Αποφάσεις στην Κεντρική Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ: Παραμένουν οι διαφωνίες για το χρονοδιάγραμμα - Αποφάσεις στην Κεντρική Επιτροπή
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ /EUROKINISSI

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στο επίκεντρο βρίσκεται το χρονοδιάγραμμα εκλογής Προέδρου αλλά και ο προγραμματισμός των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το Σαββατοκύριακο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αρκετά στελέχη που ζητούν μετάθεση των διαδικασιών.

Αναφορικά με την εκλογή προέδρου, ο Παύλος Πολάκης φέρεται να ήταν ο πρώτος που αναφέρθηκε στο θέμα κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει οι εκλογές να γίνουν τον προσεχή Νοέμβριο, δηλαδή μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς πρότεινε να μεταφερθούν λίγο πιο πίσω οι διαδικασίες σημειώνοντας πως «πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή».

Σε ό,τι αφορά τις ανακοινώσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι σήμερα θα υπήρχαν ανακοινώσεις των πρώτων ονομάτων υποψήφιων περιφερειαρχών, τελικώς αυτές δεν θα γίνουν εντός της ημέρας.

Ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Κώστας Ζαχαριάδης έκαναν εισηγήσεις για τον οδικό χάρτη των αυτοδιοικητικών εκλογών, χωρίς όμως να μπουν σε ονοματολογία.

Εισήγηση έγινε και από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτη Φάμελλο, σχετικά με το κοινοβουλευτικό έργο.

Στη συνεδρίαση δεν συμμετέχει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ απουσιάζουν ακόμη η Ρένα Δούρου που νοσεί με κορωνοϊό καθώς και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Λίγο νωρίτερα αποχώρησε και ο Παύλος Πολάκης .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ