ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ανησυχία για το Brexit, ικανοποίηση για τη νίκη Ραχόι

ΝΔ: Ανησυχία για το Brexit, ικανοποίηση για τη νίκη Ραχόι
Στιγμιότυπο από συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε μια πρώτη αποτίμηση των εξελίξεων σε Αγγλία και Ισπανία προχώρησαν σήμερα στη ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκαλεί εκτάκτως την ομάδα συντονισμού του κοινοβουλευτικού έργου στη Βουλή με αφορμή και την αυριανή συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις με την Αγγλία επισημαίνοντας πως χρειάζεται νηφαλιότητα, αλλά και αποφασιστικότητα από την πλευρά της ΕΕ. Όπως τόνισε, η Ευρώπη οφείλει να κάνει άμεσα την αυτοκριτική της και να αποτρέψει τις δυνάμεις του λαϊκισμού που επιδιώκουν τη διάσπαση της Ένωσης. Σε αυτή τη λογική ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νίκη του Μαριάνο Ραχόι στην Ισπανία.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε και το ζήτημα του εκλογικού νόμου, με τον κ. Μητσοτάκη να ενημερώνει για τη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη θέση του κόμματος πως η πρόταση του πρωθυπουργού έχει ως βασικό στόχο το να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα σημαντικά προβλήματα που φέρνει η φοροεισπρακτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μάλιστα, όπως είπε, είναι σαφής η προσπάθεια που καταβάλλει ο κ. Τσίπρας να διασώσει το κόμμα του και κυρίως να εμποδίσει τη ΝΔ να κυβερνήσει την επόμενη μέρα. Είναι σαφής εξάλλου η θέση του κ. Μητσοτάκη πως στην παρούσα χρονική συγκυρία η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση που θα μπορέσει να λάβει ουσιαστικές αποφάσεις και να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος μετά το πέρας της συνεδρίασης και αναφορικά με τον εκλογικό νόμο τόνιζε πως θα πρέπει «να αποτελεί συνδυασμό αναλογικότητας και κυβερνησιμότητας, χαρακτηριστικά που έχει και ο ισχύον εκλογικός νόμος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ