ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζυμώσεις για την μείωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Τι συζήτησαν ακτοπλόοι και κυβέρνηση

Ζυμώσεις για την μείωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Τι συζήτησαν ακτοπλόοι και κυβέρνηση
(EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ)

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (11/7) η σύσκεψη στο Μαξίμου μεταξύ του υπουργού  Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου και εκπροσώπους των ακτοπλόων με βασικό αντικείμενο τη συγκράτηση των υψηλών τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, που έχουν γίνει απαγορευτικές για την πλειοψηφία των πολιτών, ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών. 

Από το Μαξίμου κάνουν λόγο για «ειλικρινή διάλογο», ενώ οι ακτοπλόοι αναμένεται να επανέλθουν εντός της εβδομάδας με τις προτάσεις τους.

Το μήνυμα της κυβέρνησης ήταν ότι όλοι πρέπει να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια για την ανακούφιση των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής οικογένειας λόγω της ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης.

Η κυβέρνηση ζήτησε από τους ακτοπλόους να παρουσιάσουν προτάσεις προς το επιβατικό κοινό με σημαντικές εκπτώσεις σε δρομολόγια κορμού. Δηλαδή που να έχουν αφετηρία ή άφιξη τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

Καλούνται να παρουσιάσουν συγκεκριμένες εκπτώσεις που θα αφορούν την εξυπηρέτηση της ελληνικής οικογένειας.

Οι ακτοπλόοι εξέφρασαν τα προβλήματά τους που σχετίζονται με τον πληθωρισμό, τις τιμές των καυσίμων, την εξυπηρέτηση άγονων γραμμών, αλλά και τις σημαντικές ζημιές προηγούμενων ετών παράλληλα με την ανάγκη για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου.

Υποσχέθηκαν ότι άμεσα στο πλαίσιο του υγειούς ανταγωνισμού και της εμπορικής πολιτικής θα ανταποκριθούν για να συμβάλλουν κι αυτοί με τον τρόπο τους στην ανακούφιση των ελληνικών οικογενειών με συγκεκριμένες εκπτώσεις και πακέτα προσφορών. Πέραν των εκπτώσεων που υπάρχουν για εκπτώσεις σε κάτοικους νησιών, δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού αλλά και των άλλων υποχρεωτικών εκπτώσεων κοινωνικής πολιτικής (όπως είναι φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑμεΑ. κλπ) Η κυβέρνηση ζήτησε οι εκπτώσεις αυτές να αφορούν και τα αυτοκίνητα.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί στο Μαξίμου συνάντηση κυβερνητικών στελεχλων για το θέμα προκειμένου να διερευνηθούν τα περιθώρια κινήσεων από πλευράς της Πολιτείας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκο, καθώς και οι αρμόδιοι υπουργοί Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ