ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Πράξη εθνικής ευθύνης, που υπερβαίνει κόμματα και παρατάξεις, η ψήφος των αποδήμων

Κεραμέως: Πράξη εθνικής ευθύνης, που υπερβαίνει κόμματα και παρατάξεις, η ψήφος των αποδήμων
Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως IN TIME / Γ.Τ Πρωθυπουργού ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Πράξη εθνικής ευθύνης» χαρακτήρισε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, τη δυνατότητα να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο διαμονής τους οι απόδημοι Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Ειδικότερα, σε δήλωσή της μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Πέμπτη (13/7) η υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο που αίρει όλους τους περιορισμούς που υπήρχαν για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων.

«Θεωρούμε ότι είναι μία πράξη εθνικής ευθύνης, μία πράξη που υπερβαίνει κόμματα και παρατάξεις, να δώσουμε πιο δυνατή φωνή τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό», τόνισε.

Η δήλωση της Νίκης Κεραμέως για την ψήφο των αποδήμων

«Ευχαριστούμε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του, για την πολύτιμη καθοδήγηση του, για τη συνάντηση εργασίας σήμερα από κοινού με τον υπουργό τον κ. Σκέρτσο και τον κ. Κοντογεώργη. Ευχαριστούμε για τη μεγάλη ευθύνη στους τέσσερις μας, ευθύνη για να φέρουμε εις πέρας μία από τις καίριες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που είναι μία καλύτερη ζωή σε ένα καλύτερο κράτος (...).

Από τη Δευτέρα έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο που αίρει όλους τους περιορισμούς που υπήρχαν, στην άσκηση του δικαιώματος ψήφου από Έλληνες πολίτες εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους, οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο βρίσκονται στο εξωτερικό, είτε σε μόνιμη βάση, είτε τυχαίνει την ημέρα των εκλογών να είναι στο εξωτερικό.

Θεωρούμε ότι είναι μία πράξη εθνικής ευθύνης, μία πράξη που υπερβαίνει κόμματα και παρατάξεις, να δώσουμε πιο δυνατή φωνή τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι από τις πρώτες προτεραιότητες, το πρώτο νομοθετικό κείμενο που καταθέτει σε διαβούλευση το Υπουργείο Εσωτερικών. Οι αλλαγές στο κράτος, είναι το μέσο, για να υπηρετήσουμε τους πολίτες και τις ανάγκες τους.

Στηριζόμαστε στην πολύ σημαντική δουλειά που έγινε την πρώτη τετραετία και προχωράμε γρήγορα και αποτελεσματικά προκειμένου να κάνουμε πράξη κάθε μία προεκλογική μας δέσμευση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ