ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Δημιουργική αντιπολίτευση για να επανέλθουμε σε κυβερνητική τροχιά

Αχτσιόγλου: Δημιουργική αντιπολίτευση για να επανέλθουμε σε κυβερνητική τροχιά
Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

«Η Κεντρική Επιτροπή θέτει στρατηγικές γραμμές για ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο περιθώριο της συνεδρίασης.

«Βρισκόμαστε μετά από μια στρατηγική ήττα τις αιτίες της οποίας θα πρέπει να συζητήσουμε εν κινήσει, την ώρα που πρέπει να ανασυντάξουμε το κόμμα για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κοινωνίας. Είναι υποχρέωσή μας να εμπνεύσουμε ξανά έναν προοδευτικό κόσμο που έρχεται από την Αριστερά κι έχει ανάγκη να δει το νέο μας πρόσωπο να είναι δημιουργικό. Να ασκήσουμε δημιουργική αντιπολίτευση σήμερα ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κυβερνητική τροχιά την επόμενη ημέρα».

Η υποψήφια πρόεδρος τόνισε πως για να επιτευχθούν οι συγκεκριμένοι στόχοι χρειάζεται ένας ΣΥΡΙΖΑ σύγχρονος, μεθοδικός, που θα δίνει περιεχόμενο στην κριτική, θα βλέπει με συγκροτημένο τρόπο, θα αξιοποιεί την εθνική γνώση, θα δίνει βάθος στις θέσεις και στις προτάσεις του και θα έρχεται σε καθημερινή επικοινωνία με την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Απαντώντας, εξάλλου, σε δημοσιογραφική ερώτηση για το πώς κρίνει τους υπόλοιπους υποψήφιους, η κυρία Αχτσιόγλου υπογράμμισε πως όλοι έχουν προσέλθει σε αυτήν τη διαδικασία με ενωτική και δημιουργική διάθεση: «Είχαμε διαφορετικές αποχρώσεις, αλλά όλες οι τοποθετήσεις ήταν συντεταγμένες στο να βγούμε πιο δυνατοί από όλη αυτήν τη διαδικασία και θα βγούμε για να είμαστε χρήσιμοι για την κοινωνία κι όχι για τους εαυτούς μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ