ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μηταράκη - Μπακογιάννη: Ενίσχυση της ασφάλειας στον Δήμο Αθηναίων και χάραξη συνεργασίας

Συνάντηση Μηταράκη - Μπακογιάννη: Ενίσχυση της ασφάλειας στον Δήμο Αθηναίων και χάραξη συνεργασίας
Ο Νότης Μηταράκης και Κώστας Μπακογιάννης

Το θέμα της ασφάλειας στην Αθήνα συζητήθηκε εκτενώς σε συνάντηση εργασίας που είχαν το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Κώστα Κατσαφάδου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, ο Δήμαρχος Αθηναίων παρέδωσε στην ηγεσία του Υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ., ένα επικαιροποιημένο χάρτη στον οποίο καταγράφονται γειτονιά-γειτονιά και δρόμο-δρόμο τα προβλήματα παραβατικότητας και ασφάλειας.

Ο κ. Μπακογιάννης εστίασε στο πρόβλημα των ναρκωτικών και της διαχείρισης της κυκλοφορίας στην πόλη, επανέλαβε δε την πάγια πρόταση του για την κοινοτική αστυνόμευση.

Αμέσως μετά σε σχετική δήλωση ανέφερε:

«Στη σημερινή συνάντηση με τον νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μηταράκη και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, καταθέσαμε αναλυτική χαρτογράφηση της παρανομίας και της παραβατικότητας στην πόλη, δρόμο-δρόμο, γειτονιά-γειτονιά. Στις προτάσεις μας, εστιάσαμε μεταξύ άλλων, στην ανάγκη καταπολέμησης του εμπορίου των ναρκωτικών και την ενίσχυση της Τροχαίας. Έφτασε η ώρα για ένα νέο μοντέλο προληπτικής κοινοτικής αστυνόμευσης, με τον αστυνομικό της γειτονιάς στον πυρήνα. Είμαι αισιόδοξος, πως δουλεύοντας συμπληρωματικά, με καλή και ειλικρινή συνεργασία, μπορούμε να κάνουμε ουσιαστικά βήματα για την καθημερινότητα των Αθηναίων».

Νωρίτερα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νότης Μηταράκης κατά την εισήγησή του, επισήμανε πως η ενίσχυση του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας εντός του Δήμου Αθηναίων αποτελεί προτεραιότητα. Όπως σημείωσε ο κ. Μηταράκης, στόχος είναι η ανακατανομή των πόρων με ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Αθηναίων, ενώ αποτελεί κοινή παραδοχή ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην οδική ασφάλεια μέσω της συνεργασίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής με την Δημοτική Αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ