ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: «Να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο η κυβέρνηση για να σωθούν ζωές, περιουσίες και δάση»

Κουτσούμπας: «Να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο η κυβέρνηση για να σωθούν ζωές, περιουσίες και δάση»
EYROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επικοινώνησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την ανησυχία που μεταφέρουν οι βουλευτές και οι οργανώσεις του κόμματος στις κρίσιμες περιοχές, όπου μαίνονται οι πυρκαγιές, καταστρέφοντας σπίτια, περιουσίες και δασικό πλούτο.

Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας επικοινώνησε και με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλια, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι υπάρχουν 81 πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 4 είναι πολύ μεγάλες.

Ο Δ. Κουτσούμπας επεσήμανε και στον Πρωθυπουργό και στον αρμόδιο υπουργό ότι οι οργανώσεις και οι βουλευτές του ΚΚΕ βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στα μέτωπα, στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών που πλήττονται και ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα «οι δυνάμεις του ΚΚΕ, τα στελέχη του, οι Οργανώσεις του και Βουλευτές του δίνουν τη μάχη στο πλευρό των κατοίκων σε Ανατολική και Δυτική Αττική, στο Λουτράκι, στη Βοιωτία, παντού όπου μαίνονται μεγάλες πυρκαγιές καταστρέφοντας σπίτια, περιουσίες και δασώδεις περιοχές».

Ο ΓΓ του ΚΚΕ ζήτησε «εδώ και τώρα να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο από την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό, προκειμένου να σωθούν ζωές, περιουσίες και φυσικός πλούτος».

Συμπλήρωσε δε πως «το ΚΚΕ έγκαιρα, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, όπως και μόλις πριν λίγες μέρες, κατέθεσε ερωτήσεις προς την κυβέρνηση, ζητώντας να ληφθούν έκτακτα μια σειρά αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση της πυροπροστασίας της χώρας μας. Αν και βρισκόμαστε στη μέση σχεδόν της αντιπυρικής περιόδου, η κυβέρνηση εφαρμόζει για μια ακόμα χρονιά τον ίδιο αποτυχημένο και καταστρεπτικό για τα δάση και το περιβάλλον σχεδιασμό».

Νωρίτερα κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή, έχει μεταβεί στο Λουτράκι, στα Ίσθμια, όπου μαίνεται καταστροφική πυρκαγιά και εκκενώνονται οικισμοί.

Ο Γιώργος Μαρίνος σε δήλωσή του ζήτησε «επειγόντως να διατεθούν και άλλες δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, την προστασία των κατοίκων και των οικισμών της περιοχής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ