ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Μηταράκη - Χρηστίδη για την πανεπιστημιακή αστυνομία - «Δεν καταργείται» λέει ο υπουργός

Κόντρα Μηταράκη - Χρηστίδη για την πανεπιστημιακή αστυνομία - «Δεν καταργείται» λέει ο υπουργός
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης Iraklis Panagiotopoulos/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόντρα για τη λεγόμενη πανεπιστημιακή αστυνομία είχαν στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

«Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται», ανέφερε ο Νότης Μηταράκης μετά και το αλαλούμ που προκάλεσαν προηγούμενες δηλώσεις του και τόνισε πως παραμένει μέσα στα ιδρύματα με άλλον όμως επιχειρησιακό σχεδιασμό, ώστε να λειτουργεί καλύτερα και σε αγαστή συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέρριψε την κριτική περί αποτυχημένου θεσμού, λέγοντας επίσης ότι «δεν κάναμε στροφή 180 μοιρών και η κυβέρνηση δεν ετοιμάζει καμία νομοθετική πρωτοβουλία». Επέμεινε δε, ότι αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση η ασφάλεια των πανεπιστημίων και επεσήμανε την ανάγκη κατάρτισης ενός σχεδίου ασφαλείας για κάθε πανεπιστήμιο, στο οποίο θα έχουν ενεργό ρόλο τα 985 στελέχη της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Χρηστίδης έκανε λόγο «μνημείο αναποτελεσματικότητας και ασυνέπειας μεταξύ λόγων και πράξεων» και πρωτοφανές μπάχαλο που δημιουργήθηκε από τις αρχικές δηλώσεις του Νότη Μηταράκη. «Το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αποτέλεσε μια ιδεολογική εμμονή της κυβέρνησης γι’ αυτό και απέτυχε», είπε.

Στη δευτερολογία του,ο κ.Μηταράκης επέμεινε ότι η ασφάλεια των πανεπιστημίων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη κατάρτισης ενός σχεδίου ασφαλείας για κάθε πανεπιστήμιο,στο οποίο θα έχουν ενεργό ρόλο τα 985 στελέχη της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ