ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε ο νέος Κανονισμός της Βουλής

Εγκρίθηκε ο νέος Κανονισμός της Βουλής
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φρένο στη φημολογία ότι επί ημερών του αυξήθηκε ο αριθμός των υπαλλήλων στη Βουλή θέλησε να βάλει ο Νίκος Βούτσης, υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι ίδιοι ή και λιγότεροι με εκείνους που υπήρχαν την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα.

Στη συζήτηση για την τροποποίηση του νέου Κανονισμού της Βουλής που έχει παρουσιάσει το CNN Greece,
o Νίκος Βούτσης μίλησε για "ανοησίες και βλακείες που δίνουν τροφή στο λαϊκισμό" και δεσμεύθηκε μάλιστα, να δώσει στη δημοσιότητα τους καταλόγους με τους διορισμούς των υπαλλήλων τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως είπε μάλιστα, τα προηγούμενα χρόνια δημιουργούνταν νέες υπηρεσίες και νέα οργανογράμματα με σκοπό τις κομματικές προσλήψεις και το βόλεμα των ημετέρων, συγγενών και φίλων. Αίσθηση δε, προκάλεσε η αναφορά του για bullying που υφίστανται υπάλληλοι της Βουλής που εγκαλούνται για δήθεν προνόμια και υπέρογκα επιδόματα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής θα πρέπει να μειωθεί και ο αριθμός των υπαλλήλων που έχουν διατεθεί στα κόμματα, διότι δεν είναι δυνατόν –όπως είπε- ένα μικρό πλέον κόμμα να έχει τους πενταπλάσιους υπαλλήλους
από ένα μεγαλύτερο, ενώ όλες οι αλλαγές που αφορούν τους μετακλητούς υπαλλήλους, τις ειδικές υπηρεσίες, το γκαράζ, το γυμναστήριο και αλλού, θα εγκρίνονται από την Ολομέλεια κι όχι με απόφαση του Προέδρου, όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Στα σχέδια της Βουλής είναι η δημιουργία περιουσιολόγιου, με τη νομική υπηρεσία που θα έχει την εποπτεία του να έχει τον κύριο λόγο στην αξιοποίηση των ακινήτων κι αν μπορούν να ενταχθούν ή όχι στο νέο υπερταμείο.

Ο Νίκος Βούτσης δεν έκρυψε την ενόχληση του για τις πολυσέλιδες τροπολογίες που καταθέτουν ορισμένοι υπουργοί, λέγοντας ότι "το πρόβλημα έχει τεθεί στην κυβέρνηση σε όλους τους δυνατούς τόνους", αλλά και την απροθυμία κάποιων άλλων να προσέλθουν στην Ολομέλεια για να απαντήσουν στις ερωτήσεις βουλευτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ