ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άλυτο παραμένει το «χωροταξικό» της Βουλής: Γιατί δεν λειτουργεί το «γαλλικό» μοντέλο

Άλυτο παραμένει το «χωροταξικό» της Βουλής: Γιατί δεν λειτουργεί το «γαλλικό» μοντέλο
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Σε «σταυρόλεξο» για δυνατούς λύτες αναδεικνύεται το λεγόμενο «χωροταξικό» της Ολομέλειας της Βουλής, με τον Πρόεδρο του Σώματος Κώστα Τασούλα να μην έχει καταφέρει ακόμη να το λύσει.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους μετά τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων, ο κ. Τασούλας ανέφερε πως ψάχνει να βρει λύση, καθώς -όπως είπε- εάν φέρει όλα τα δεξιά κόμματα με βάση τη γαλλική Βουλή, η Νέα Δημοκρατία θα «κόψει» τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ θα πάει πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνεδρίαση της Διάσκεψης οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να σχολίασαν πως θα προτείνουν κι εκείνοι από τη σειρά τους λύσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Βουλής αναζητεί λύση μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα έδρανα των Σπαρτιατών είναι πίσω από τα δικά τους.

Σε ότι αφορά στον προγραμματισμό του έργου της νέας Βουλής μέχρι να διακόψει για λίγες ημέρες τον Αύγουστο, έκανε γνωστό ότι το νομοσχέδιο που καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των αποδήμων εισάγεται για ψήφιση στην Ολομέλεια τη Δευτέρα. Είναι εξαιρετικά πιθανό στη συζήτηση να τοποθετηθούν και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Σήμερα εξάλλου, κατατίθεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών "Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας", το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη 26 Ιουλίου. Την Πέμπτη 27 Ιουλίου αναμένεται να ψηφιστούν οι δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για το ΕΚΑΒ και τον e-ΕΦΚΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ