ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Τα 27 κράτη-μέλη να περιφρουρήσουν την Ε.Ε.

Κ. Μητσοτάκης: Τα 27 κράτη-μέλη να περιφρουρήσουν την Ε.Ε.
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Την ανάγκη τα 27 κράτη-μέλη να περιφρουρήσουν την Ε.Ε. τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως το δημοψήφισμα στη Βρετανία ανέδειξε την ανησυχία και τον προβληματισμό μεγάλου μέρους της κοινωνίας.

Εισερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε κρίσιμες τις στιγμές για την Ε.Ε., τονίζοντας πως μπορεί η απόφαση του Βρετανικού λαού να ήταν ατυχής, είναι όμως σεβαστή.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα έστειλε σαφές μήνυμα, τονίζοντας πως είναι στο χέρι της Βρετανικής κυβέρνησης να αποφασίσει να ξεκινήσει τη διαδικασία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είπε όμως, είναι και υποχρέωση των υπόλοιπων 27 μελών να περιφρουρήσουν την ακεραιότητα της ΕΕ.

“Ένα πράγμα είναι σίγουρο, και φάνηκε και με το δημοψήφισμα, υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών που αισθάνονται απροστάτευτοι από τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης, από τις αυξανόμενες εισοδηματικές ανισότητες και είναι καθήκον του ΕΛΚ να απαντήσει σε αυτές τις ανησυχίες γιατί είναι βάσιμες» είπε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος σχολίασε και το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία.

“Οι Ισπανικές εκλογές απέδειξαν πως ο λαϊκισμός δεν είναι η απάντηση στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες και είναι καθήκον μας ως ηγέτες να οδηγήσουμε τα κράτη μας αλλά και την ΕΕ σε μια νέα περίοδο μετά τον λαϊκισμό”, είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ