ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης για Τουρκία: Καμία υποχώρηση σε θέματα κυριαρχίας

Γεραπετρίτης για Τουρκία: Καμία υποχώρηση σε θέματα κυριαρχίας
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο βήμα της Βουλής ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ / Eurokinissi

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει καμία υποχώρηση σε θέματα εθνικής κυριαρχίας έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και τόνισε πως ούτε η κυβέρνηση ούτε η Βουλή δεν θα συναινούσαν σε υποχώρηση από τα εθνικά συμφέροντα.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων βουλευτών των Σπαρτιατών και της Πλεύσης Ελευθερίας ο υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στην επανεκκίνηση του διαλόγου την Τουρκία με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, υποστήριξε πως:

«Όταν ξεκινάμε έχουμε κάποιες αρχικές θέσεις. Μπορεί να υπάρξει απόκλιση από βασικές θέσεις αλλά δεν θα αφορά υποχώρηση από την αρχική γραμμή αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αφορά σε κυριαρχία».


«Η εθνική κυριαρχία είναι αναφαίρετη και δεν επιδέχεται παραχώρησης ή συρρίκνωσης», τόνισε επίσης και σημείωσε ακόμη πως στο διάλογο με την Τουρκία η Ελλάδα δεν θα κάνει βήμα πίσω από όσα ορίζει το διεθνές δίκαιο.

Σε ό,τι αφορά στο διάλογο περιλαμβάνει Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ζητήματα οικονομικά αλλά και ζητήματα εμπορικών σχέσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ