ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

ΠΑΣΟΚ: Ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στο θέμα της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων επανέρχεται με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση. 

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Οι σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αποτελούν ρητή ομολογία αποτυχίας από τα πιο επίσημα χείλη για το ζήτημα των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Όπως είπε, το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε γιατί «έγινα υπουργός στις 26 Ιουνίου», επιβεβαιώνοντας στην ουσία ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να παρέμβει έγκαιρα, δεδομένου ότι η Νέα Δημοκρατία ασκούσε τη διακυβέρνηση ως τις 25 Μαΐου. Ως αποτέλεσμα, οι πολίτες εξακολουθούν να επιβαρύνονται με το κόστος των υψηλών τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε όλα τα δρομολόγια, και ιδιαίτερα στις ενδονησιωτικές μεταφορές. Επαναφέρουμε τις προτάσεις μας και καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα τις ακόλουθες πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος:

  • Την ανεξάρτητη, συστηματική εποπτεία των συνθηκών λειτουργίας της αγοράς, με την ανάθεση σχετικών αρμοδιοτήτων σε Ρυθμιστική Αρχή και με την αξιοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση του μεταφορικού ισοδύναμου.
  • Την επανεξέταση και τον εξορθολογισμό των συμβάσεων αναθέσεων δρομολογίων με στόχο την προσφορά επαρκών συνδέσεων με λογικό κόστος.
  • Την άμεση, προσωρινού χαρακτήρα, μείωση του ΦΠΑ, για την βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση του προβλήματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ