ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχώρησε ο συνήγορος της Τσατάνη για να ξεκινήσει η διαδικασία

Αποχώρησε ο συνήγορος της Τσατάνη για να ξεκινήσει η διαδικασία

Μετά από λογομαχίες και κόντρες για την παρουσία ή όχι του συνηγόρου της Γεωργίας Τσατάνη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η Εισαγγελέας Εφετών ανοίγει αυτή την ώρα τα χαρτιά της και καταθέτει τη δική της άποψη για όσα κατήγγειλε περί πολιτικών παρεμβάσεων στο έργο της.

Η σφοδρή αντιπαράθεση βουλευτών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης μετά το αίτημα που διατύπωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης να ανακληθεί η προηγούμενη απόφαση και να μην παρίσταται ο Θέμης Σοφός ούτε ως συνεργάτης της Γεωργίας Τσατάνη με σκοπό να τη βοηθήσει στη διαχείριση των εγγράφων, οδήγησε στην αποχώρηση τελικά του συνηγόρου της. «Εκ λόγων ευπρεπείας αποχωρώ για να διευκολύνω τη συνεδρίαση σας, χαίρεται...», ανέφερε ο Θέμης Σοφός.

Για παρεμπόδιση της ακρόασης της Εισαγγελέως Εφετών κατηγόρησαν την κυβερνητική πλειοψηφία τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «κωμωδία» και «ευτελισμό της επιτροπής», ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι μια ημέρα πριν την ακρόασή της διέρρευσε ότι ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ