ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαγή στάσης από τον ΣΥΡΙΖΑ στο οικονομικό νομοσχέδιο

Αλλαγή στάσης από τον ΣΥΡΙΖΑ στο οικονομικό νομοσχέδιο
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Αλλαγή πλεύσης για τον ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Σωκράτης Φάμελλος σε παρέμβασή του ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενίσταται στο νομοσχέδιο, στηρίζοντας ωστόσο, τα άρθρα που «δίνουν κάτι στην κοινωνία».

Παρά το γεγονός ότι ο εισηγητής του κόμματος Χάρης Μαμουλάκης στην έναρξη της συζήτησης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «υπερψηφίζει το νομοσχέδιο επί της αρχής του, αλλά καταψηφίζει την δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης», ο κ. Φάμελλος μίλησε για «υποκρισία και πολιτική επιδομάτων της κυβέρνησης», κατηγορώντας την παράλληλα, ότι «φέρνει από την πίσω πόρτα ρυθμίσεις, όπως αυτές που αφορούν στην επιστροφή στο δημόσιο της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την αλλαγή στάσης του κόμματος, απάντησε πως με την τοποθέτηση του έκανε σαφή τη θέση τους.

Στην έναρξη της ομιλίας του αναφέρθηκε στην πτώση του Canadair εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του ιδίου και όλης της ΚΟ στις οικογένειες των δύο θυμάτων, ενώ πρότεινε τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις πυρκαγιές. Όπως είπε, πρέπει να ανοίξει μια συζήτηση, ακόμη και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με προτάσεις για την πρόληψη και ετοιμότητα φυσικών καταστροφών και πολιτικής προστασίας.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίζει μόνον η ΝΔ, "παρών" σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα θα πουν Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας, ενώ θα καταψηφίσουν, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ