ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Αρνητική εξέλιξη η απόρριψη της έφεσης για αποφυλάκιση του Μπελέρη

Γεραπετρίτης: Αρνητική εξέλιξη η απόρριψη της έφεσης για αποφυλάκιση του Μπελέρη
O Γιώργος Γεραπετρίτης INTIME (ΑΡΧΕΙΟ)

«Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου Τιράνων να απορρίψει την έφεση του προφυλακισμένου εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες αποφάσεις αλβανικών δικαστηρίων, οι οποίες, στην ουσία, στερούν από τον κ. Μπελέρη το δικαίωμα να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντα που του ανέθεσαν οι πολίτες της Χειμάρρας», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Πρόκειται για αρνητική εξέλιξη, η οποία συνιστά σαφή παραβίαση των θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου, τους οποίους η Αλβανία οφείλει να σέβεται και να τηρεί απαρέγκλιτα εφόσον θέλει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Καλούμε την αλβανική κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα, νομοθετικά ή διοικητικά, για την άμεση ορκωμοσία του κ. Μπελέρη, εντός ή εκτός φυλακής», επισημαίνει.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και θα εγείρει το ζήτημα αυτό σε όλα τα διεθνή φόρα», καταλήγει ο κ. Γεραπετρίτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ