ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος με τους εμπρηστές

Μητσοτάκης: Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος με τους εμπρηστές
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

«Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος απέναντι σε αυτούς που πιστεύουν ότι μπορεί να ξεφύγουν, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και καταστρέφοντας τον πολύτιμο φυσικό πλούτο»: το αυστηρό αυτό μήνυμα έστειλε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης μηνιαίας του συνάντησής του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, οι φωτιές μπαίνουν κατά κανόνα από ανθρώπινο χέρι ενώ παράλληλα τόνισε πως «εάν πρόκειται για αμέλεια, είναι ασυγχώρητη».

Κάλεσε δε τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες της στοιχειώδους λογικής.

Στην αρχή της συνομιλίας του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι διανύουμε πολύ στενάχωρες ημέρες λόγω του θανάτου των δύο πιλότων μας ενώ τόνισε ότι η «κλιματική κρίση είναι εδώ».

«Οι μέρες κυρία Πρόεδρε είναι δύσκολες και πολύ στενάχωρες καθώς θρηνούμε τέσσερις συμπολίτες μας, τους δύο χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι έπεσαν την ώρα του καθήκοντος στον πόλεμο κατά της πυρκαγιάς και δυο συμπολίτες μας οι οποίοι δυστυχώς δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν από την πύρινη λαίλαπα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, το βλέπουμε και σε όλη τη Μεσόγειο ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας επηρεάζει όλους πιο έντονα ίσως και από ό,τι οι επιστήμονες μας είχαν προειδοποιήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ