ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Χρυσοχοΐδη - Βελόπουλου για τις πυρκαγιές στη Βουλή

Κόντρα Χρυσοχοΐδη - Βελόπουλου για τις πυρκαγιές στη Βουλή
EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Κόντρα για τις πυρκαγιές είχαν στη Βουλή Κυριάκος Βελόπουλος και Μιχάλης Χρυσοχοίδης, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να ζητάει παραιτήσεις και να επικρίνει την κυβέρνηση γιατί δεν κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για την απώλεια των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος.

«Η εκτίμηση μιας πολιτείας φαίνεται από την τιμή που αποδίδεται σε αυτούς που έχουν ταχθεί να φυλούν Θερμοπύλες. Δεν τολμήσατε να κηρύξετε εθνικό πένθος. Γιατί; Είναι τόσο σημαντικό να φέρετε μέσα στην κατάσταση που επικρατεί στην χώρα το θέμα της υιοθεσίας; Έτσι κι αλλιώς υπάρχει νόμος γι’ αυτό», είπε και καταλόγισε ανικανότητα στην κυβέρνηση.

Στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης απάντησε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο οποίος τον κάλεσε να αντιληφθεί τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. «Αλήθεια είναι η πρώτη η Ελλάδα στις πυρκαγιές; Δεν βλέπετε ότι η Σικελία καίγεται; Ποιες πόλεις καίγονται στην χώρα μας; Είναι δυνατόν να λέτε ότι καίγονται σπίτια και πόλεις την ώρα που δίνεται αγώνας; Έχουν καεί τόσες πολλές πόλεις που το λέτε μέσα στη Βουλή; Ντροπή. Καίγεται όλη η Μεσόγειος, λόγω των προβλημάτων που προκύπτουν κυρίως από κλιματική κρίση», ανέφερε και χαρακτήρισε θεωρίες συνωμοσίας την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε καμένες δασικές εκτάσεις.

«Πως συνδέονται οι ανεμογεννήτριες με τις πυρκαγιές; Γιατί είναι κακό να είναι αυτόνομη η χώρα σε λίγα χρόνια σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας; είναι άτοπο να δαιμονοποιούμε τις ΑΠΕ. Πυρκαγιές υπήρχαν σχεδόν κάθε χρόνο σε όλη τη μεσογειακή ζώνη. Το να δυσφημούμε τη χώρα ότι είναι η πιο ευάλωτη, δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που υπηρετούμε εδώ μέσα», τόνισε ο κ. Χρυσοχοίδης.

Ακραία επίδειξη αλαζονείας καταλόγισε στον υπουργό Υγείας η Ζωή Κωνσταντοπούλου.«Είναι προσβλητικό αυτό που είπατε κύριε Χρυσοχοίδη ότι υπήρχαν πάντα πυρκαγιές. Ακραία αλαζονικό. Τα βρίσκει όλα καλώς καμωμένα ο υπουργός Υγείας, είναι ακραία επίδειξη αλαζονείας», σχολίασε και πρόσθεσε πως αν δεν επιχειρησιακές γνώσεις ο κ. Χρυσοχοίδης να παραιτηθεί.

Στην κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε η αναπληρωτής υπουργός Ειρήνη Αγαπιδάκη λέγοντας πως κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι είναι παντογνώστης.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις θρηνούν τους δυο αετούς τους. Με σφιγμένα χείλη αποχαιρετούμε δυο ακομη ηρωες που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος», ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ