ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην αντεπίθεση πέρασε η Τσατάνη μετά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε

Στην αντεπίθεση πέρασε η Τσατάνη μετά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε
EUROKINISSI

Στην αντεπίθεση επιχείρησε να περάσει η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη μετά την σφοδρή κριτική που δέχθηκε για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ΔημήτρηΠαπαγγελόπουλο.

«Είμαι θυμωμένη και αγανακτισμένη, όχι όμως φοβισμένη», ανέφερε κατά τη διάρκεια της ακρόασης της από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και καταλόγισε στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο έλλειψη σοβαρότητας και δυσανεξία προς το πρόσωπό της. «Δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με την αλήθεια, παρεκτρέπει το περιεχόμενο της αναφοράς και επιχειρεί να το αποδυναμώνει, ενώ με τα όσα είπε για δικαστικά πραξικοπήματα επιβεβαίωσε την άποψή μου», είπε και αναφέρθηκε σε συνομιλία της με την Ευτέρπη Γκουτζαμάνη στην οποία της μετέφερε ότι ο αναπληρωτής υπουργός αναρωτήθηκε γιατί την κρατούν και δεν της ασκούν πειθαρχική δίωξη. «Ξέρετε ποια είναι η κ. Τσατάνη; Αυτή που επέβαλλε αυστηρή εγγυοδοσία στον Γιάννη Αγγέλου», ήταν το ερώτημα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προς την Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, σύμφωνα με την Εισαγγελέα Εφετών.

«Εδώ και 36 χρόνια υπηρετώ τη Δικαιοσύνη με το σταυρό στο χέρι και τώρα εξυφαίνεται σε βάρος μου ένας ύποπτος ιστός», σχολίασε και σε ότι αφορά την εγγυοδοσία που επέβαλλε στον Γιάννη Αγγέλου για την υπόθεση του Βατοπεδίου, είπε: «Δεν αποφάσισα μόνη μου, η απόφαση επικυρώθηκε από δύο βουλεύματα και η εγγυοδοσία μειώθηκε μεν αλλά δεν ήρθη».

Ένταση προκλήθηκε όταν άφησε υπαινιγμούς για ... περίεργα ψαχουλέματα. «Πληροφορώ όσους ψάχνουν τα έγγραφα μου, ότι τα έχω καταγράψει όλα σε δύο μπλοκ», είπε και στο ερώτημα της προέδρου της Επιτροπής Τασίας Χριστοδουλοπούλου ποιος εννοεί, ανέφερε πως έχουν γραφτεί σε διάφορες ιστοσελίδες και δεν απαντά. Ακολούθησε μια ανταλλαγή αιχμηρών σχολίων ανάμεσα στην Τασία Χριστοδουλοπούλου και τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Μάκη Βορίδη που την κατηγόρησαν ότι ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντά της. «Άντε από δω πέρα...», ακούστηκε να λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η Γεωργία Τσατάνη απέρριψε ότι ζήτησε συνάντηση με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για να ζητήσει αφενός τη νομική συμβουλή του, καθώς μπορούσε να απευθυνθεί στον προϊστάμενο ή σε συναδέλφους και αφετέρου για να του κλαφτεί για τη στοχοποίηση μελών της οικογένειάς της. «Δεν συνηθίζω να κλαίω σε ώμους πολιτικών για δικά μου πρόσωπα», είπε η Γεωργία Τσατάνη και πρόσθεσε πως οι πραγματικοί λόγοι της επίσκεψής της ήταν εξηγήσεις και μια απάντηση για όσα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της καταλόγιζε σε συναντήσεις του με δικαστικούς λειτουργούς.

Η Εισαγγελέας Εφετών εμφανώς φορτισμένη ανέφερε ακόμη ότι βρίσκεται υπό ομηρεία μιας προκαταρκτικής έρευνας και μιας πειθαρχικής δίωξης από την πλευρά της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, την οποία πληροφορήθηκε μέσω ιστότοπων. Σε ότι αφορά την υπόθεση Βγενόπουλου ισχυρίστηκε ότι η πράξη αρχειοθέτησης εκ μέρους της είναι αποτέλεσμα βασανιστικής έρευνας με βάση τα στοιχεία που είχε έως εκείνη τη στιγμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ